Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα βρήκαν Μιχαηλίδης (Πρόεδρος) και Μυλωνάς (CEO) στην Εθνική τράπεζα – Τι συζήτησαν στην μυστική συνάντηση τους

Τα βρήκαν Μιχαηλίδης (Πρόεδρος) και Μυλωνάς (CEO) στην Εθνική τράπεζα – Τι συζήτησαν στην μυστική συνάντηση τους
Μιχαηλίδης Πρόεδρος και Μυλωνάς CEO στην Εθνική τράπεζα...τα βρήκαν
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Εθνική τράπεζα.
Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης και ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς.
Η συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Μυλωνά και προφανώς με την συναίνεση Μιχαηλίδη...ήταν μια συνάντηση σε καλό κλίμα και έγινε με ιδιαίτερη μυστικότητα.
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συναντώνται τακτικά θα σκεφθούν πολλοί αλλά η συνάντηση αυτή είχε συγκεκριμένο αντικείμενο....
Καλά ενημερωμένη πηγή μας ανέφερε ότι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν διαφορές και πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της Εθνικής τράπεζας.
Μεταξύ των πολλών θεμάτων που εξετάστηκαν είναι ότι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πρέπει να έχουν διακριτούς ρόλους με τον CEO να έχει βαρύνοντα ρόλο ως εκτελεστικός στο διοικητικό συμβούλιο.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι Μιχαηλίδης και Μυλωνάς συμφώνησαν ότι συμφωνούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί οποιαδήποτε διάσταση απόψεων που πλήττει την τράπεζα και δημιουργεί πολύ αρνητική εικόνα προς τα έξω.
Ο Μιχαηλίδης εν συνεχεία απουσιάζει στο εξωτερικό δύο εβδομάδες.
Όχι δεν έφυγε επειδή ενοχλήθηκε μετά την συνάντηση αντιθέτως φαίνεται ότι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος... τα βρήκαν.
Εν τω μεταξύ η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής τράπεζας έχει υποχωρήσει στα 880 εκατ ευρώ καθώς οι επενδυτές πιέζουν για εμπροσθοβαρή λύση στα NPEs.
Όμως η θέση της Εθνικής είναι ότι με 15,9 δισεκ. μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και με το υψηλότερο coverage ratio NPEs στο 60% οι παρεμβάσεις που απαιτούνται πρέπει να είναι λελογισμένες.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική τράπεζα έχει 5,7 δισεκ. κεφάλαια και 4,6 δισεκ. αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 16,4%.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο 2019 η Εθνική τράπεζα σε investment day θα παρουσιάσει τους στόχους του 2019 και τα σχέδια εξυγίανσης της Εθνικής τράπεζας.

Υποσημείωση

Πληροφορούμαστε ότι επίκεινται θετικά νέα στην Εθνική τράπεζα το επόμενο διάστημα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης