Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,6%
Πτώση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (31/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν ελαφρώς ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκα κατά 1,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 1,9% τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση στο 1,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,6%, έναντι μηνιαίας ανόδου +0,1% προηγουμένως.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται μία μέρα μετά τον δείκτη οικονομικού κλίματος της Κομισιόν για τον ίδιο μήνα, ο οποίος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, και συγκεκριμένα στις 106,2 μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στην ενιαία νομισματική ένωση έχει μειωθεί από τις αρχές Νοεμβρίου, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εν μέσω της προσπάθειάς της να επιτύχει πληθωρισμό λίγο πιο κάτων από το 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης