Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά 1,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Κατά 1,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,2%
Σε τροχιά ανάπτυξη παρέμεινε η οικονομία της Ευρωζώνης το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/1) προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 1,2% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, έναντι ετήσια ανόδου +1,6% το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,2% διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με το προηγούμενο τρίμηνο.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,5%.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, η συνολική αύξηση του ΑΕΠ για το 2018 διαμορφώθηκε στο 1,8% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε στο 1,9%.
Σημειώνεται ότι οι δεύτερες εκτιμήσεις της Eurostat για το ΑΕΠ θα δημοσιευθούν στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ τα τελικά στοιχεία αναμένονται στις 7 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης