Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση κόλαφος για την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές: Προβάδισμα της ΝΔ με 39,2% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ ή διαφορά 14,2%, η Χρυσή Αυγή με 7%

Δημοσκόπηση κόλαφος για την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές: Προβάδισμα της ΝΔ με 39,2% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ ή διαφορά 14,2%, η Χρυσή Αυγή με 7%
Αν η εκτίμηση ψήφου αυτή επιβεβαιώνονταν στην κάλπη, η ΝΔ θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο
Έντονο πονοκέφαλο προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2019.
Η ΝΔ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που ενδεχομένως θα προκαλέσει προβληματισμό ακόμα και για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, που όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας θα διεξαχθούν το Φθινόπωρο του 2019.
Ειδικότερα, λοιπόν, ανάλυση του ευρωκοινοβουλίου καταγράφει τις τάσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των ευρωεκλογών.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η έρευνα αναλύει τρεις δημοσκοπήσεις (της Marc, της Pulse και της Opinion) που ήταν διαθέσιμες στις 23 Ιανουαρίου του 2019, αλλά είχαν διεξαχθεί νωρίτερα στο διάστημα 14 έως 20 Ιανουαρίου.
Πιο αναλυτικά τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
Ν.Δ. 39,2%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 25%
Χρυσή Αυγή 7%
ΚΙΝΑΛ 6,8%
ΚΚΕ 6,4%
ΛΑΕ 2,6%
Ένωση Κεντρώων 2,3%
ΑΝΕΛ 1,3%
Άλλο 9,2%




Μεγάλη διεύρυνση δείχνουν και τα ευρήματα της ανάλυσης του ευρωκοινοβουλίου όσον αφορά την εξέλιξη της εκτίμησης πρόθεσης ψήφου...



Θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι τα ευρήματα που καταγράφονται έχουν ενσωματώσει σε μεγάλο βαθμό τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όχι τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτοδυναμία για τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές

Σημειώνεται ότι αν και οι τάσεις, που καταγράφονται έχουν μεν εφαρμογή πρωτίστως σε ευρωεκλογές, που θα γίνουν τον Μάιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφορούν ασφαλώς και σε εθνικές εκλογές, εφόσον μία χώρα βρίσκεται περισσότερο ή λιγότερο κοντά σε εθνικές κάλπες.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, δηλαδή, αν η εκτίμηση ψήφου αυτή επιβεβαιώνονταν στην κάλπη, η ΝΔ, με ποσοστό άνω του 39%, με άνω των 14 μονάδων διαφορά από τον δεύτερο (στην προκειμένη περίπτωση από τον ΣΥΡΙΖΑ) και πεντακομματική Βουλή θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης