Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με το γνωστό τρόπο μαζεύτηκαν οι απώλειες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με το γνωστό τρόπο μαζεύτηκαν οι απώλειες
ΑΓΟΡΑ: Αυτό που θυμούνται κάποιοι να βάλουν μεγάλες εντολές και να κλείνουν τις μετοχές όπου θέλουν στις δημοπρασίες, πως λέγεται;

Έχει καταντήσει αηδία τόσα χρόνια να υπάρχει και καλά ένα σύστημα που θα προστατεύει από τέτοια φαινόμενα και τελικά να μην λειτουργεί. Θυμίζουν τις γνωστές «κουδουνιές» που έκαναν κάποιοι παλιά και αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξε το σύστημα.

Και τι άλλαξε, απλά τώρα πρέπει να βάλεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όμως κάθε μέρα το ίδιο, να «τρώει» ξύλο η μετοχή και μετά να κλείνει στο υψηλό ημέρας, κάποτε πρέπει να σταματήσει.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ήταν λίγο περίεργη η μέρα σήμερα τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Πιέστηκαν οι τράπεζες, έπεσε και λίγο ο δείκτης.

Στις δημοπρασίες βέβαια ο τζίρος πήγε στα ύψη και από 35 εκατ. ευρώ πήγαμε στα 52,6 εκατ. ευρώ. Στον ΟΤΕ έγινε ο περισσότερος τζίρος από πλευράς μετοχών.

ΟΤΕ: Έκλεισε με μικρές απώλειες και με όγκο 1,08 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχεί σε 11,8 εκατ. ευρώ. Η επόμενη μετοχή με το μεγαλύτερη τζίρο ήταν ο ΟΠΑΠ με 6,8 εκατ. ευρώ και μετά η ΑΛΦΑ με 6,7 εκατ. ευρώ.

EUROBANK: Στις δημοπρασίες βρέθηκε στο υψηλό ημέρας και στα 0,5440 ευρώ με άνοδο 2,26%. Ο όγκος στα 8,6 εκατ. τεμάχια με τους αγοραστές να ζητάνε στην τιμή κλεισίματος άλλα 1,7 εκατ. τεμάχια.

Αν είχαν «ξυπνήσει» λίγο νωρίτερα και δεν το είχαν θυμηθεί τελευταία στιγμή ίσως να τα είχαν πάρει και αρκετά χαμηλότερα.

MOTOR OIL: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή. Ξεπέρασε τα 300 χιλ. τεμάχια και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ανακοινώσεις για νέες πωλήσεις μετοχών.

Μέσα στον Ιανουάριο η Motor Oil Holdings πούλησε περισσότερες από 360 χιλ. μετοχές με μέση τιμή 21,25 ευρώ. Δεν είναι οι μόνες αυτές, θυμίζουμε πως και το 2018 είχαμε πωλήσεις από το βασικό μέτοχο.

ΔΕΗ: Υποχώρησε 1,21% και έκλεισε στα 1,3020 ευρώ με όγκο 185 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 302 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Υπήρχαν και σήμερα πωλητές, αλλά δεν κατάφεραν να κλείσουν τη μετοχή με απώλειες. Στα 4,37 ευρώ με άνοδο 1,51% με όγκο 130 χιλ. τεμάχια και με πωλητές στο κλείσιμο.

BLUE CHIPS: Αν καθίσουμε και μετρήσουμε τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα δούμε πως αρκετές έχουν «θολά» σημεία που δεν γνωρίζουν οι επενδυτές τι θα γίνει.

Για τις τράπεζες υπάρχουν πάρα πολλά που θα μπορούσαν οι επενδυτές να συζητάνε και να αναλύουν σενάρια. Τέσσερις λοιπόν.

Η ΔΕΗ είναι επίσης ένα άλλο κεφάλαιο. Τι θα γίνει με τις μονάδες, τι θα γίνει με τα τιμολόγια κτλ. Τα ΕΛΠΕ επίσης έχουν το θέμα της πώλησης. Η Lamda έχει το Ελληνικό. Είναι μετά και η Τιτάν όπου δεν γνωρίζουμε αν θα επιστρέψει με κάποια άλλη πρόταση η διοίκηση. Τέλος είναι και το ομολογιακό της Aegean. Ομολογιακό θυμίζουμε θέλει και η ΔΕΗ.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Στο +10% με όγκο 2.400 τεμάχια και με τους αγοραστές να ζητάνε σχεδόν άλλα τόσα.

ΚΡΕΤΑ (απάντηση): Με όγκο 20 χιλ. τεμάχια και με απώλειες 3,40% η μετοχή. Η τιμή στα 0,9660 ευρώ. Όπως έχουμε γράψει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης έχει περισσότερες μετοχές από τον Εμμανουήλ.

Τώρα βέβαια υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό σε ελεύθερη διασπορά. Ποιοι θα πάνε με ποιον δεν ξέρουμε. Όπως δεν ξέρουμε αν για παράδειγμα, αγοράζουν τα παιδιά ή αν υπάρχει κάποιος μέτοχος με πολλά κομμάτια που στηρίζει κάποιον συγκεκριμένο.

Επίσης δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει κάποια άλλη πρόταση για να συζητηθεί στη γενική συνέλευση ή αν θα γίνει ή αν θα πάρει αναβολή.

CENTRIC: Στα 0,15 ευρώ με άνοδο 0,33% και όγκο 75 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 15,1 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης