Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Ρωσία ότι φυλάσσει χρυσό της Βενεζουέλας

Διαψεύδει η Ρωσία ότι φυλάσσει χρυσό της Βενεζουέλας
Η Ρωσία διαψεύδει ότι φυλάσσει χρυσό της Βενεζουέλας
Ως «μη ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα» χαρακτήρισε η διοικήτρια της Τράπεζας της Ρωσίας τα περί αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας που φυλάσσονται στη χώρα.
«Αυτές οι πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δήλωσε η Elvira Nabiullina, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που της έθεσαν οι δημοσιογράφοι στο περιθώριο της συνάντησης της Ένωσης τραπεζών της Ρωσίας.
Η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta είχε στην αρχή της εβδομάδας για ένα ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε 20 τόνους χρυσού, σε σημερινό της δημοσίευμα κάνει λόγο και για νέο Boeing 757 που έκανε την ίδια διαδρομή.
Μία μέρα νωρίτερα, το δημοσίευμά της τιτλοφορούνταν ως «η Χρυσή πτήση» και έφερε υπότιτλο «Στην Βενεζουέλα, προσγειώθηκε εμπορικό αεροσκάφος Boeing, μετά από ενδιάμεσες στάσεις σε Ντουμπάι και Μαρόκο.
Και ο Nicolas Maduro απόκτησε αίφνης πολλά χρήματα».
Στο δεύτερο δρομολόγιο αναχώρησε με τον χρυσό που φυλάσσεται στην Μόσχα, το οποίο προσγειώθηκε στον Ντουμπάι, όπου στο αεροδρόμιο ο χρυσός αντικαταστάθηκε με κοντέινερ που περιείχαν σε μετρητά 1,2 δισεκ. ευρώ, και με αυτά τα χρήματα το αεροσκάφος έφθασε στην Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης