Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippe: Η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας αν δεν προκηρυχθούν εκλογές

Philippe: Η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας αν δεν προκηρυχθούν εκλογές
Η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον Juan Guaido ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας αν δεν προκηρυχθούν εκλογές εντός της προθεσμίας, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Edouard Philippe
Η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον αντιπολιτευόμενο Juan Guaido ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας αν δεν προκηρυχθούν εκλογές εντός της προθεσμίας που λήγει την Κυριακή (3/2), δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Edouard Philippe.
Αν δεν προκηρυχθούν εκλογές εντός της προθεσμίας αυτής των οκτώ ημερών που όρισαν στις 26 Ιανουαρίου ο Emmanuel Macron και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, «θα αναγνωρίσουμε, σε πλήρη συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με τη Γερμανία, με την Ισπανία, με τη Βρετανία, τον Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Phileppe στην Εθνοσυνέλευση.
Το περασμένο Σάββατο, ο Macron είχε πει πως είναι «έτοιμος να αναγνωρίσει» ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Guaido, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός «πρόεδρος» της Βενεζουέλας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, στη θέση του Nicolas Maduro.
Η επανεκλογή του διαδόχου του Hugo Chavez, τον Μάιο του 2018, δεν ανταποκρινόταν «ολοφάνερα σε κανέναν από τους απαραίτητους δημοκρατικούς όρους», δήλωσε χθες ο Philippe.
«Ευθύνη μας, ευθύνη της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να φροντίσουμε ώστε η βούληση του βενεζουελάνικου λαού να γίνει σεβαστή», είπε.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε σήμερα τον Juan Guaido ως «νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας, όπου ο αντιπολιτευόμενος πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιό της.
Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν όλες τις χώρες της ΕΕ να κάνουν το ίδιο.
Η Γαλλία και η Ισπανία απαίτησαν εξάλλου σήμερα την απελευθέρωση των πολιτών τους που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στη Βενεζουέλα και η Ευρωπαϊκή Ένωση διεύρυνε το αίτημα αυτό σε όλους τους δημοσιογράφους που κρατούνται χωρίς λόγο στη χώρα αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης