Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες απειλές της Άγκυρας λίγο πριν την επίσκεψη Τσίπρα - Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των Τουρκοκυπρίων

tags :
Νέες απειλές της Άγκυρας λίγο πριν την επίσκεψη Τσίπρα - Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των Τουρκοκυπρίων
Νέες απειλές της Άγκυρας λίγο πριν την επίσκεψη Τσίπρα - Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των Τουρκοκυπρίων
Με απειλές απάντησε η Άγκυρα στη διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Νότιας Ευρώπης (Med7) που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 29 Ιανουαρίου, λίγα εικοσιτετράωρα (5 Φεβρουαρίου) πριν από την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα.
Στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Νότιας Ευρώπης, που συμμετέσχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Πορτογαλία, μεταξύ άλλων, επαναδιατυπώθηκε η υποστήριξη της Ευρώπης στις έρευνες της Λευκωσίας για υδρογονάνθρακες στα χωρικά της ύδατα.
«Η Τουρκία εξακολουθεί να δεσμεύεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Οι αναφορές στη διακήρυξη των ‘’7’’ που εγκρίθηκε κατά την Πέμπτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Νότιας Ευρώπης (Med7) που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κύπρο στις 29 Ιανουαρίου 2019 με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής διοίκησης, παρέχει ένα ακόμη παράδειγμα της αθέμιτης και μη εποικοδομητικής στάσης που διατηρούν ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, στο όνομα της αποκαλούμενης "αλληλεγγύης της Ένωσης".
Η διακήρυξη για τις λεγόμενες προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων σχετικά με τη διαδικασία διευθέτησης (του Κυπριακού) στην Κύπρο και η έκφραση υποστήριξης για τις μονομερείς δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο καταδεικνύει σαφώς τη συνέχιση της κατάχρησης από την ελληνοκυπριακή διοίκηση της ένταξής της στην ΕΕ.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο κύριος λόγος για την αποτυχία της Διάσκεψης για το Κυπριακό το 2017 (σ.σ Κραν Μοντάνα) υπήρξε η αδιάλλακτη νοοτροπία της Ελληνοκυπριακής πλευράς, θεωρώντας τον εαυτό της ως μοναδικό ιδιοκτήτη της Νήσου και των Τουρκοκυπρίων ως μειοψηφία. Το γεγονός ότι στην κοινή δήλωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σχετικά με τους φυσικούς πόρους του νησιού αποδεικνύει την επιμονή αυτής της διαστρεβλωμένης νοοτροπίας.
Η Τουρκία εξακολουθεί να δεσμεύεται για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων».
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης