Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alpha Trust: Ίδιες πιθανότητες για εκλογές Μάιο ή Οκτώβριο 2019 βλέπουν οι επενδυτές

tags :
Alpha Trust: Ίδιες πιθανότητες για εκλογές Μάιο ή Οκτώβριο 2019 βλέπουν οι επενδυτές
Τι αποκαλύποτει η έρευνα «Τηλεσκόπιο» της εταιρείας
Το πρώτο «Τηλεσκόπιο» της χρονιάς βλέπει πιο μακριά, ξεκινώντας με ανανεωμένο περιεχόμενο το δεύτερο έτος λειτουργίας του.
Εμπλουτισμένο με νέα θεματολογία, συγκέντρωσε για το τρέχον τρίμηνο του έτους, περισσότερες εκτιμήσεις, τόσο των πιστών του φίλων όσο και νέων παικτών.
Χαρακτηριστικά, χωρίς αγωνιστικό ενδιαφέρον αλλά καθώς επηρεάζουν τις εξελίξεις, τέθηκαν ερωτήματα αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.
Με βάση τις απαντήσεις των φίλων του «Τηλεσκοπίου» σε ότι αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, σε ποσοστό 33% οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, και 30% τον Οκτώβριο.
Ομοίως, αλλά με διαφορετική σειρά, οι ανεξάρτητοι δίνουν μεγαλύτερες πιθανότατες στον Οκτώβριο (35%) και τον Μάιο (33%) ως εκλογικούς μήνες, αντίστοιχα.
Ανεξάρτητοι και επαγγελματίες εκτιμούν ότι το πρώτο κόμμα θα συγκεντρώσει ποσοστό της τάξης περίπου του 34%, έχοντας υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις απαντήσεις το 42% και χαμηλότερο το 25%.
Όσον αφορά στις προβλέψεις για την πορεία στις υποκατηγορίες επενδύσεων, καταγράφηκαν παρόμοιες τάσεις, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.
Αισιόδοξοι οι επαγγελματίες για την πορεία του Γενικού Δείκτη X.A.
Πρόβλεψη για 658,97 μονάδες στο α' τρίμηνο
Άνοδο για τον S&P 500 προς τις 2.600 μονάδες
Προβλέψεις για άνοδο Ευρώ έναντι Δολαρίου και υποχώρηση Στερλίνας έναντι Ευρώ
Θετική πορεία για τα 10ετή γερμανικά και αμερικανικά ομόλογα. Αντίθετοι επαγγελματίες και ιδιώτες για τα ελληνικά 10ετή ομόλογα
Άνοδο προβλέπουν οι επαγγελματίες για την τιμή του πετρελαίου Brent και χρυσού ενώ σταθεροποιητικές τάσεις οι ανεξάρτητοι ιδιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης