Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Ο κύριος λόγος για την ξενοφοβία των Φινλανδών προς τους μουσουλμάνους

Gatestone Institute: Ο κύριος λόγος για την ξενοφοβία των Φινλανδών προς τους μουσουλμάνους
Άρθρο του Gatestone Institute για την ξενοφοβία των Φινλανδών προς τους μουσουλμάνους 
Σε μία δυσάρεστη πραγματικότητα που αύξησε την ξενοφοβία των πολιτών στη Φινλανδία, ειδικά απέναντι στους μουσουλμάνους, αναφέρεται σε άρθρο του το Gatestone Institute.
Αφού ο αρθρογράφος υπογραμμίσει ότι πάρα πολλά παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραθέτει σαν παράδειγμα τη μικρή πόλη Oulu, στο βόρειο κομμάτι της Φινλανδίας.
Πρόκειται για τις αποκαλύψεις για κατ’ επανάληψη βιασμούς από μετανάστες που έχουν λάβει άσυλο, με ένα περιστατικό να αφορά ένα 10χρονο ντόπιο θύμα (τον Δεκέμβριο 2018), το οποίο βιάστηκε πολλές φορές από επτά μετανάστες.
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο αρθρογράφος παραθέτει την πολύ παράξενη ανάρτηση του Andalus Islamic Center of Kastelholm (Ελσίνκι) στο Facebook, τον περασμένο Ιανουάριο.
Ουσιαστικά, η ανάρτηση υπονοούσε ότι όσες κοπέλες δεν φοράνε μπούρκα κλπ είναι αήθεις.
Οι Ευρωπαίες στην προκειμένη περίπτωση.
Η εικόνα έδειχνε δύο γλειφιτζούρια, το ένα ήταν ανοιχτό, βρώμικο και επικαλυμμένο με έντομα, ενώ το άλλο όχι.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χιτζάμπ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο Ισλάμ», αναγραφόταν από κάτω…
Όπως αναφέρει το Gatestone Institute, οι δράστες προσελκύουν τα θύματά τους μέσω των social media, ενώ άλλες σπείρες μουσουλμάνων βιαστών «ψαρεύουν» τα θύματά τους στα πολυκαταστήματα.
Μετά την έξαρση των φαινομένων, ως απόρροια του μεταναστευτικού κύματος το 2015 (οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο είναι από Αφγανιστάν και Ιράκ), ο Φινλανδός πρωθυπουργός Juha Sipilä εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και υποσχέθηκε να κατατροπώσει τους εγκληματίες.
«Το άσυλο δεν είναι για εγκληματίες», είπε μεταξύ άλλων, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης