Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,7% για τον χρυσό, στον απόηχο Fed - Στα 1.325,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,7% για τον χρυσό, στον απόηχο Fed - Στα 1.325,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου σημείωσε άνοδο 0,7% ή 9,70 δολ., στα 1.325,20 δολ. ανά ουγγιά
Με σημαντική άνοδο έκλεισε σήμερα (31/1/2019) ο χρυσός, στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της Federal Reserve, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.
H Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και αγορών.
Ιδιαίτερα θετική για την αγορά ήταν η κίνηση της Fed να εγκαταλείψει την επί μακρόν πρότασή της για συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων, τονίζοντας ότι θα είναι «υπομονετική» προτού αποφασίσει για τα επόμενα βήματά της.
Η κεντρική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι είναι διατεθειμένη να «προσαρμόσει οποιαδήποτε από τις λεπτομέρειες» του προγράμματος μείωσης του ισολογισμού της, εάν αυτό είναι απαραίτητο.
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου σημείωσε άνοδο 0,7% ή 9,70 δολ., στα 1.325,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
O Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έκανε σήμερα λόγο για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία προτού συναντηθεί ο ίδιος με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping.
Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της οικονομίας έστρεψαν τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2% σε τριμηνιαία βάση και 1,2% σε ετήσια -το χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης των τελευταίων τεσσάρων ετών- σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την ανάπτυξη 1,6% του τρίτου τριμήνου.
Στις ΗΠΑ, σε υψηλό 16 μηνών «εκτοξεύτηκαν» την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μία εξέλιξη που θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας, αν και η άνοδος αυτή δείχνει να οφείλεται σε εποχιακές συγκυρίες.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 53.000 την εβδομάδα έως την 26η Ιανουαρίου 2019 -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2017- στις 253.000 -επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης