Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δραγασάκης: Τα αποτελέσματα της κυβέρνησης διαψεύδουν τις Κασσάνδρες

Δραγασάκης: Τα αποτελέσματα της κυβέρνησης διαψεύδουν τις Κασσάνδρες
Από την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι την έξοδο της χώρας στις αγορές
Διαψεύδονται συνεχώς οι Κασσάνδρες που διέβλεπαν δυσμενέστατες εξελίξεις στην Οικονομία.
Οι αιτιάσεις ότι δεν θα βγούμε από τα Μνημόνια, στις αγορές και κυρίως ότι  δεν θα γλιτώναμε τις περικοπές των συντάξεων.
Το μήνυμα αυτό έστειλε στους δύσπιστους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ  αναγνώρισε ότι οι αμφιβολίες και η καχυποψία ήταν αποτέλεσμα της πολυετής κρίσης, που τελικά αντιμετωπίζετε καθώς έχουμε αποτελέσματα με την πολιτική της κυβέρνησης.
Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αναφέρθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και στην κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση και έλεγε ότι δεν θα ολοκληρώσει την τελευταία αξιολόγηση ενώ εμείς καταφέραμε να βγούμε από την επιτροπεία.
Στη συνέχεια ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε για την περικοπή των συντάξεων που επέβαλε το ΔΝΤ.
Και αυτές οι αμφιβολίες και οι ανησυχίες ξεπεράστηκαν όταν η κυβέρνηση κατάφερε να μη περικοπούν οι συντάξεις διότι και σε αυτή την περίπτωση, έφερε αποτέλεσμα, χάρη στη συνέπεια που επιδείξαμε στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, που μας επέτρεψαν να ακυρώσουμε στην πράξη την περικοπή των συντάξεων, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε θετικό  το γεγονός ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις.
Το γαϊτανάκι των αμφιβολιών έφθασε και στο χρόνο έκδοσης ομολόγου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας  και Ανάπτυξης τόνισε  ότι τελικά βγήκαμε στις αγορές με τη έκδοση πενταετούς ομολόγου με επιτόκιο προ κρίσης του 2007 και 2008.
Με αυτά τα παραδείγματα, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, επαναφέρουν την εμπιστοσύνη χωρίς όμως να ξεχνούμε τις κληρονομιές της κρίσης που  παραμένουν ακόμη εδώ και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι επαναφέρει την Ελλάδα σε ρόλο υπεύθυνης δύναμης και σήμερα εξάγει σταθερότητα.
Η χώρα μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια.
Διευκρίνισε ότι δεν θέλουμε να διεισδύσουμε στα Βαλκάνια αλλά να διαμορφώσουμε κοινά δίκτυα και κοινές υποδομές για την ανάπτυξη και της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.  Γιάννης  Δραγασάκης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση υπογραφής δανειακής σύμβασης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με την Veridos Ματσούκης Α.Ε  Εκτυπώσεων Ασφαλείας.  
Το δάνειο  φθάνει τα 13 εκατ. ευρώ και η αποπληρωμή του θα  γίνει σε 10 έτη.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ Ευθύμιος Ματσούκης είπε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη νέα μονάδα παραγωγής εγγράφων ταυτότητας  τεχνολογίας  αιχμής που θα ανεγερθεί στο Ίλιον.
Η εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 23 εκατ. ευρώ από το 2017 μέχρι σήμερα ενώ από το 2007η αξία των επενδύσεων ανήλθε  σε 10 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης