Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στο 2,8% το ποσοστό χρεοκοπιών «junk» ομολόγων για αμερικανικές εταιρείες

Moody's: Στο 2,8% το ποσοστό χρεοκοπιών «junk» ομολόγων για αμερικανικές εταιρείες
Περαιτέρω υποχώρηση στο ποσοστό αθετήσεων πληρωμών «junk» ομολόγων για αμερικανικές εταιρείες 
Στο 2,8% υποχώρησε το ποσοστό αθετήσεων (χρεοκοπίες) πληρωμών ομολόγων-«σκουπιδιών» («junk», εκτός επενδυτικής κλίμακας -Baa και χαμηλότερα) για τις αμερικανικές εταιρείες στα τέλη του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Moody's Investors Service.
Βέβαια, για το τρέχον έτος, ο αμερικανικός οίκος αναμένει σημαντική αύξηση του ποσοστού, στο 3,4% στο τέλος του 2019, εξαιτίας της επιβράδυνσης στην οικονομική ανάπτυξη και των αυστηρότερων όρων δανεισμού -ελέω νομισματικής σύσφιξης από τη Federal Reserve.
«Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις κυριότερες παγκόσμιες οικονομίες και οι αυστηρότερες συνθήκες δανεισμού, θα μεταφραστούν πιθανότατα σε περισσότερες αθετήσεις, ενώ αρνητικά θα επιδράσουν οι πιέσεις του κόστους και οι εμπορικές εντάσεις, σε συνδυασμό με τις διαιρέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση.
Η άνοδος των αθετήσεων θα είναι ωστόσο μικρή, δεδομένου ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναμένεται να επεκταθεί κατά 2% φέτος και οι προοπτικές (outlook) για τις περισσότερες εταιρείες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό θετικές».
Στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, επτά αξιολογημένες αμερικανικές μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες χρεοκόπησαν, συμπεριλαμβανομένης της Sears Holdings.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης