Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο στον απόηχο των εμπορικών διαπραγματεύσεων - Στο +0,20% και τα 60,96 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο στον απόηχο των εμπορικών διαπραγματεύσεων - Στο +0,20% και τα 60,96 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στα 53,82 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (1/2) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς η θετική εξέλιξη στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,20% στα 60,96 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται ελαφρώς κατά +0,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,82 δολ. ανά βαρέλι.
Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανέφερε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος, προαναγγέλοντας παράλληλα ότι σύντομα θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping προκειμένου να επισφραγίσουν αυτή τη συμφωνία.
Σε δηλώσεις του ο Trump και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Liu He, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη μπορούν να φτάσουν «στη μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ».
Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο και η κινέζικη αντιπροσωπεία που βρέθηκε στις ΗΠΑ το τελευταίο διήμερο και που διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται στήριξη και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής PDVSA στη Βενεζουέλα, οι οποίες αναμένεται να περιορίσουν τις εξαγωγές της χώρας, ενώ σημαντική πτώση καταγράφηκε και στις εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας προς την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης