Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Πελώριες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση και το φαγοπότι στις τράπεζες

Λαφαζάνης: Πελώριες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση και το φαγοπότι στις τράπεζες
Ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάρρευση των τραπεζών
«Ο Γιάννης Δραγασάκης και η κυβέρνηση Τσίπρα δεν δικαιούνται να ομιλούν ως τρίτοι παρατηρητές για τα χάλια των τραπεζών και τους μεγάλους κινδύνους που τα συνοδεύουν» αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα και ειδικότερο ο Γιάννης Δραγασάκης και όλο το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο έχουν πελώριες πολιτικές και εγκληματικές ποινικές ευθύνες για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Έχουν πελώριες πολιτικές και εγκληματικές ποινικές ευθύνες για το αδιερεύνητο "φαγοπότι" των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, που πλήρωσε με δεκάδες δισ., με πόνο, δάκρυα και εξαθλίωση ο ελληνικός λαός» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΛΑΕ, «η μόνη υπαρκτή δραστηριότητα των ελληνικών τραπεζών είναι να αποσπούν ληστρικές προμήθειες, να διεκπεραιώνουν τις αθρόες κατασχέσεις του Δημοσίου, να πωλούν τα κόκκινα δάνεια, που συνεχώς αυξάνονται, σε κερδοσκοπικά funds και κυρίως να αρπάζουν κάθε βδομάδα με αδιαφανείς και σκοτεινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σωρό ακινήτων και πρώτες κατοικίες από κατεστραμμένους οικονομικά πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά».
«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι δέσμια, μαζί με όλο το πολιτικό κατεστημένο, του τραπεζικού χρηματιστικού κεφαλαίου και επομένως ανίκανη να προχωρήσει στην εξυγίανση των τραπεζών για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προστασία του ελληνικού λαού.
Αυτήν την ώρα διεκδικούμε ευρεία διαγραφή ιδιωτικών χρεών, ως θεμελιώδες συστατικό για την αναζωογόνηση της οικονομίας.
Διεκδικούμε να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και λαϊκής περιουσίας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαφαζάνης.
Τέλος, τονίζει ότι «αντί στη χώρα να κυριαρχούν τα πραγματικά προβλήματα, στην πολιτική ζωή, στη Βουλή και σε ένα παρακμιακό κατεστημένο πολιτικό σκηνικό του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου και της υποτέλειας, δεσπόζουν οι εκβιασμοί της "γκαζόζας", οι θεατρινισμοί, οι πολιτικές εξαγορές, οι αποσκιρτήσεις για την καρέκλα και η βαθιά σήψη.
Οι πολίτες χρειάζονται σήμερα να αντισταθούν στον αποπροσανατολισμό και τον εκμαυλισμό της πολιτικής, της κοινωνίας και της χώρας με ένα μεγάλο ενωτικό προοδευτικό αντιμνημονιακό-ανατρεπτικό μέτωπο ελπίδας και προοπτικής».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης