Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ικανοποίηση στα Σκόπια για την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ (6/2)

Ικανοποίηση στα Σκόπια για την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ (6/2)
Στις 6 Φεβρουαρίου, οι πρεσβευτές των χωρών μελών του NATO θα εγκρίνουν τη συμμετοχή της FYROM στο NATO
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή στα Σκόπια η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, πως στις 6 Φεβρουαρίου 2019 θα υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στη βορειοατλαντική συμμαχία.
«Στις 6 Φεβρουαρίου, οι πρεσβευτές των χωρών μελών του NATO θα εγκρίνουν τη συμμετοχή της χώρας μας στο NATO, με το νέο συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.
Με την πράξη αυτή, τα 29 κράτη – μέλη της Συμμαχίας θα εκφράσουν τη συναίνεσή τους ώστε η χώρα μας να ενταχθεί στο  ΝΑΤΟ και να συμμετέχει στις εργασίες των οργάνων του βορειοατλαντικού συμφώνου, σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης της FYROM.
Αμέσως μετά την έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, θα ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης στα κοινοβούλια όλων των κρατών μελών της Συμμαχίας.
Η Ελλάδα θα κυρώσει πρώτα το Πρωτόκολλο, μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας Πρεσπών και θα τεθούν σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης του πρωτοκόλλου και στα 29 κράτη μέλη, η χώρα μας, με το νέο συνταγματικό της όνομα, θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ με δικαίωμα ψήφου σε όλες τις αποφάσεις της συμμαχίας, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης