Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Κίνα καλεί ΗΠΑ και Ρωσία να μην αποχωρήσουν από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά και να λύσουν τις διαφορές τους

Reuters: Η Κίνα καλεί ΗΠΑ και Ρωσία να μην αποχωρήσουν από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά και να λύσουν τις διαφορές τους
Οι ΗΠΑ πρέπει να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία και να μην εξαπολύουν απειλές σε ένα σημαντικό ζήτημα όπως αυτό του ελέγχου των πυρηνικών όπλων
Έκκληση σε ΗΠΑ και Ρωσία να μην αποχωρήσουν τελικά από την Συνθήκη για τα πυρηνικά κάνει η Κίνα λέγοντας ότι «οι δύο χώρες θα πρέπει να παραμείνουν στη Συνθήκη και να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου».
Όπως αναφέρει το Reuterts, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε χαρακτηριστικά «ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία και να μην εξαπολύουν απειλές σε ένα σημαντικό ζήτημα όπως αυτό του ελέγχου των πυρηνικών όπλων».
«Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ ότι οι νέοι ρωσικοί πύραυλοι Novator 9M729 παραβιάζουν τη Συνθήκη για τα πυρηνικά καθώς διαθέτει βλήματα εδάφους αέρος που φτάνουν σε απόσταση πάνω από 500 χιλιόμετρα δεν έχουν αποδειχθεί» αναφέρει ο κινέζος ΥΠΕΞ.
«Η Συνθήκη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τον αφοπλισμό και των δύο χωρών κι έχει μεγάλη σημασία για τη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ και Ρωσίας, την ενίσχυση της διεθνούς και περιφερειακής ειρήνης και τη διατήρηση της παγκόσμιας στρατηγικής ισορροπίας και σταθερότητας» είπε χαρακτηριστικά.
Το Πεκίνο ανησυχεί για τις συνέπειες αυτής της απομάκρυνσης των ΗΠΑ από τη Συνθήκη, η οποία συνοδεύτηκε ώρες αργότερα και με την αποχώρηση της Ρωσίας γεγονός που επιτρέπει πλέον και στις δύο δυνάμεις να κατασκευάσουν νέα πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης