Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασε ανταρσία στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας - Μπλόκο στα σχέδια μεταφοράς χρυσού στο εξωτερικό

Ξέσπασε ανταρσία στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας - Μπλόκο στα σχέδια μεταφοράς χρυσού στο εξωτερικό
Στελέχη της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας αρνούνται την υπογραφή τους σε βασικές τραπεζικές συναλλαγές
Πέραν των εντεινόμενων διεθνών πιέσεων ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro φαίνεται, πως έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό μίας μίνι – ανταρσίας στην κεντρική τράπεζα της χώρας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, στελέχη της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας αρνούνται την υπογραφή τους σε βασικές τραπεζικές συναλλαγές ενώ τέσσερις εξ αυτών, συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα αφού αγνόησαν τις εντολές της ανώτερης διοίκησης.
Η μίνι - ανταρσία έλαβε χώρα καθώς στελέχη της Banco Central de Venezuela ανησυχούν για τις πιθανές συνέπειες και τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στη Βενεζουέλα.
Οι προσπάθειες του Maduro για  επαναπατρισμό χρυσού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Τράπεζα της Αγγλίας και τα σχέδια για μεταφορά του πολύτιμου μετάλλου στο εξωτερικό εντείνουν τον διεθνή έλεγχο στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας, καθώς η Δύση εκφράζει ανησυχίες ότι, ο πολλαπλώς πιεζόμενος πρόεδρος της χώρας θα προσπαθήσει να «λεηλατήσει» τα αποθεματικά ύψους 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ενώ έχουν «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία του λατινοαμερικανικού κράτους στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης