Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Το 90% των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας δεν είναι με τον δικτάτορα», λέει ο στρατηγός που εγκατέλειψε τον Maduro

«Το 90% των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας δεν είναι με τον δικτάτορα», λέει ο στρατηγός που εγκατέλειψε τον Maduro
Τα περισσότερα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη αποσύρει τη στήριξή τους στον Maduro, λέει ο στρατηγός της αεροπορίας
O εν ενεργεία στρατηγός της Βενεζουέλας Francisco Yanez κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να επαναστατήσουν εναντίον του προέδρου και να αναγνωρίσουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Juan Guaido ως μεταβατικό ηγέτη την ώρα που αυξάνεται η πίεση από το εσωτερικό της Βενεζουέλας αλλά και από το εξωτερικό προς τον Maduro να παραιτηθεί.
Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε  στο Twitter ο στρατηγός Francisco Yanez της Ανώτερης Διοίκησης Αεροπορίας, λέει ότι τα περισσότερα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη αποσύρει τη στήριξή τους στον Maduro, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι θύμα ενός πραξικοπήματος υποκινούμενου από τις ΗΠΑ.
«Ο λαός της Βενεζουέλας, το 90% των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας δεν είναι με τον δικτάτορα, είναι με τον λαό της Βενεζουέλας», αναφέρει ο Yanez στο βίντεό του.
«Δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων λίγων ωρών, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μετάβαση στη δημοκρατία», συνεχίζει.
Ο Yanez αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Διοίκησης, στην οποία υπάγεται, ως επικεφαλής στρατιωτικού σχεδιασμού της Αεροπορίας, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του.
Στον λογαριασμό της στο Twitter η Διοίκηση κατηγορεί τον στρατηγό για προδοσία.
Ο Yanez είναι ο πρώτος εν ενεργεία στρατηγός στη Βενεζουέλα που αναγνωρίζει τον Guaido από τότε που ο τελευταίος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου.
Το βίντεο αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας την ώρα που οπαδοί της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση στον Maduro μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του Guaido ως νόμιμου προέδρου και την επιβολή πιθανόν καταστροφικών κυρώσεων που ενδέχεται να αποδυναμώσουν περαιτέρω την πληγείσα πετρελαιοβιομηχανία της χώρας μέλους του OPEC.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης