Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Οργισμένες διαδηλώσεις κατά του Maduro - Στους δρόμους και υποστηρικτές του προέδρου

Βενεζουέλα: Οργισμένες διαδηλώσεις κατά του Maduro - Στους δρόμους και υποστηρικτές του προέδρου
Μεγάλη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης κατά του Maduro στο Καράκας
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Καράκας, αξιώνοντας από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro να παραδώσει την εξουσία στον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Juan Guaido.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Guaido, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, κρατώντας σημαίες της Βενεζουέλας, συγκεντρώθηκαν σε πέντε σημεία στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνοικία Λας Μερσέδες.
«Ελευθερία! Ελευθερία! Ελευθερία!» φώναζε το πλήθος, χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες, ενώ στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναγράφονταν συνθήματα όπως
«Οι Βενεζουελάνοι πεθαίνουν από την πείνα ελλείψει τροφίμων και φαρμάκων: Maduro, δολοφόνε!».
Η αντιπολίτευση θέλει να στείλει «ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» για να ευχαριστήσει «όλες τις χώρες, που πολύ σύντομα, θα μας αναγνωρίσουν» δήλωσε ο 35χρονος Guaido.
Η επιλογή της ημερομηνίας για τις κινητοποιήσεις τους δεν ήταν τυχαία, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη «μπολιβαριανή επανάσταση».
Από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές του Maduro, πολλοί εκ των οποίων βγήκαν στους δρόμους ντυμένοι στα κόκκινα, συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Μπολίβαρ, στην καρδιά του Καράκας, για να γιορτάσουν αυτήν την επέτειο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης