Βούτσης: Ενίσχυση του ρόλου κομμάτων και όχι αλλαγή στις συνθέσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων

Βούτσης: Ενίσχυση του ρόλου κομμάτων και όχι αλλαγή στις συνθέσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων
«Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού», είπε ο κ. Βούτσης
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού τη Δευτέρα (4/2/2019) θα αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων, επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 
«Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού», είπε ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».
Αναφορικά με την παρέμβασή του για τη μη παραίτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της  FYROM στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο -όπως είπε- της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή.
Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του.
Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς, ο κ. Βούτσης μίλησε για παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπό του από τη ΝΔ, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS