Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (υπ. Εσωτερικών): Οι νέες προσλήψεις σε Δημόσιο και Τ.Α θα γίνουν αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ

Χαρίτσης (υπ. Εσωτερικών): Οι νέες προσλήψεις σε Δημόσιο και Τ.Α θα γίνουν αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ
Η αλλαγή της δημόσιας διοίκησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση περί παραγωγικής ανασυγκρότησης και θεσμικής θωράκισης
Για τις νέες προσλήψεις στο δημόσιο αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζοντας ότι «όλες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ με σχέδιο και εξειδικευμένο προσωπικό».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ως νούμερο ένα πρόβλημα του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης την υποστελέχωσή τους.
Επισημαίνει ότι «η αλλαγή της δημόσιας διοίκησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση περί παραγωγικής ανασυγκρότησης και θεσμικής θωράκισης» και απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι δεν έχει γίνει τίποτε στην κατεύθυνση των αλλαγών.
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι η προετοιμασία του υπουργείου για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου εξελίσσεται ομαλά και ότι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου που αφορά σε θέματα από την αύξηση της ποσόστωσης των φύλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές από 30% σε 40% έως την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και της κακοποίησης γυναικών, καθώς και για τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο με αποτέλεσμα "να έχουν ξεπεράσει τις 60.000 τα παιδιά δεύτερης γενιάς τα οποία απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια τα τελευταία 35 χρόνια από την ελληνική κυβέρνηση".
Σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση εκλέχτηκε ακριβώς για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα εδώ και δεκαετίες, αλλά και εθνικούς μύθους που καλλιεργήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες για να μπορεί συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό να χτίζει καριέρα πάνω στην ιστορία του Μακεδονικού».
Και καταλήγει λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση έφτασε στο κατώτατο σημείο των τελευταίων χρόνων με την υπόθεση του μακεδονικού κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντάλλαξε ένα εθνικό θέμα με τη μη περικοπή των συντάξεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης