Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Φορολογικές ελαφρύνσεις σε μικρές επιχειρήσεις ως αντιστάθμισμα της οικονομικής επιβράδυνσης

Κίνα: Φορολογικές ελαφρύνσεις σε μικρές επιχειρήσεις ως αντιστάθμισμα της οικονομικής επιβράδυνσης
Οι περικοπές θα απευθύνονται σε πτυχιούχους πανεπιστημίων, αυτοαπασχολούμενους και σε ανέργους
Φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρές επιχειρήσεις, που διαχειρίζονται απόφοιτοι πανεπιστημίων και εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα θα εισάγει η Κίνα, σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει την οικονομική επιβράδυνση.
Το πρόγραμμα αυτό, το είχε προαναγγείλει η κινεζική κυβέρνηση, αναφέροντας πως θα δώσει προτεραιότητα στους αποφοίτους και τους μετανάστες εργαζόμενους εντείνοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018 εν μέσω συρρίκνωσης των εργοστασιακών παραγγελιών και χαμηλότερων καταναλωτικών δαπανών.
Οι περικοπές θα απευθύνονται σε πτυχιούχους πανεπιστημίων, αυτοαπασχολούμενους και σε ανέργους, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.
Η φορολογική ελάφρυνση για όσους επιλεγούν θα φθάνει τα 1.770 δολάρια για τρία χρόνια. 
Οι περικοπές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019 και θα διαρκέσουν έως τα τέλη του 2021, όπως αναφέρει το Reuters.
Οι εταιρείες που προσλαμβάνουν άτομα που έχουν χαρακτηριστεί «άποροι» θα δικαιούνται επίσης έκπτωση 890 δολάρια ανά άτομο κατ΄ έτος για τρία χρόνια
Η Κίνα έχει ανακοινώσει επίσης πως θα εισάγει νέα μέτρα τόνωσης αυτό το έτος μετά από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ που επιβάρυνε σημαντικά την οικονομία το 2018.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης