Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη και η Αυστρία να αναγνωρίσει τον Guaido ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, εάν δεν προκηρύξει εκλογές ο Maduro

Έτοιμη και η Αυστρία να αναγνωρίσει τον Guaido ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, εάν δεν προκηρύξει εκλογές ο Maduro
«Οι Βενεζουελάνοι έχουν υποφέρει από την περιφρόνηση του κράτους δικαίου υπό τον Maduro» σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος
Τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Juan Guaido, είναι έτοιμη να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο και η Αυστρία, εάν ο Nicolas Maduro δεν ανταποκριθεί στην έκκληση της ΕΕ για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz.
Το Σάββατο (2/2/2019)  ο Maduro πρότεινε πρόωρες βουλευτικές εκλογές επιχειρώντας έτσι να ενισχύσει την καταρρέουσα εξουσία του έπειτα και από την αυτομόληση ανώτερου στρατηγού στην αντιπολίτευση και τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησής του.
Νωρίτερα  ανάλογες δηλώσεις έκανε και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Nathalie Loiseau , η οποία χαρακτήρισε «φάρσα» την πρόταση του Maduro.
«Μόλις είχα μια πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Juan Guaido», έγραψε ο Kurz στο Twitter.
«Έχει την πλήρη στήριξή μας για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα.
Οι Βενεζουελάνοι έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ καιρό από κακοδιαχείριση και από την περιφρόνηση του κράτους δικαίου υπό τον Maduro», σημείωσε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης