Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία - Στο -1,3% το αμερικανικό αργό

Πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία - Στο -1,3% το αμερικανικό αργό
Απώλειες 0,49% σημείωσε το Brent
Πτωτική πορεία ακολούθησε σήμερα Δευτέρα (4/2) το πετρέλαιο, καθώς νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία οδηγούν σε επιστροφή των φόβων για την ανάπτυξη, ενώ αυξάνονται και οι ανησυχίες για υψηλές προμήθειες μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent σημείωσε απώλειες της τάξης του -0,49% στα 62,79 δολ.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά -1,3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,53 δολ. ανά βαρέλι, ενώ την Παρασκευή (1/2) είχε ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με άνοδο της τάξεως του +2,73% στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Νοεμβρίου 2018.
«Ενώ η παραγωγή της Βενεζουέλας αυξήθηκε τον περασμένο μήνα, οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση της παγκόσμιας προμήθειας κατά 0,5 με 1%», σχολιάζει σε σημείωμά του ο αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι κυρώσεις των ΗΠΑ αναμένεται να περιορίσουν τις ενεργειακές συναλλαγές της Βενεζουέλας με άλλες χώρες και είναι παρόμοιες με αυτές που είχε επιβάλει οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν το περασμένο έτος.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η παραγωγή του ΟΠΕΚ κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών τον Ιανουάριο του 2018, ενώ πτώση σημείωσε και η παραγωγή της Ρωσίας για τον ίδιο μήνα, και συγκεκριμένα κατά 35 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, ο συνολικός αριθμός τους διαμορφώθηκε την περασμένη εβδομάδα σις 847, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οχτώ μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης