Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αυξάνονται οι ημέρες άδειας για τρίτεκνους, πολύτεκνους και μονογονείς δημόσιους υπαλλήλους

tags :
Αυξάνονται οι ημέρες άδειας για τρίτεκνους, πολύτεκνους και μονογονείς δημόσιους υπαλλήλους
Οι μονογενείς θα παίρνουν ετησίως 8 εργάσιμες ημέρες αντί για 6 που ισχύει σήμερα
Αυξάνονται οι ημέρες άδειας που θα μπορούν να παίρνουν οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και μονογονείς δημόσιοι υπάλληλοι, όταν τα παιδιά τους ασθενούν.
Σκοπός της διάταξης είναι η διευκόλυνση των υπαλλήλων-γονέων, τόσο εκείνων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) όσο και των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. α' βαθμού, στο πλαίσιο προστασίας και στήριξης της οικογένειας και με γνώμονα την εναρμόνιση μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.
Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενδυνάμωση ΑΣΕΠ, ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις»  προβλέπει ότι σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους:
- Οι τρίτεκνοι υπάλληλοι θα παίρνουν ετησίως 7 εργάσιμες ημέρες άδειας με αποδοχές, αντί για 5 που ισχύει σήμερα.
- Οι μονογενείς θα παίρνουν ετησίως 8 εργάσιμες ημέρες αντί για 6 που ισχύει σήμερα.
- Οι πολύτεκνοι θα παίρνουν ετησίως 10 ημέρες αντί για πέντε που ισχύει σήμερα.

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

Η παρ. 8 του άρθρου 53 του ν.3528/2007 (Α' 26) και η παρ. 8 του άρθρου 6ο του ν·35δ4/2θθ7(Α' 143) αντικαθίστανται ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους.
Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι η ως άνω άδεια ανέρχεται σε επτά (7) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος και για τους υπαλλήλους που είναι πολύτεκνοι σε δέκα (10) ημέρες.
Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης