Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση, αντίδραση από τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση, αντίδραση από τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Η θετική αντίδραση από τις τράπεζες δημιουργεί μία αισιοδοξία στο ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας. Ο δείκτης άνοιγμα με άνοδο είναι πάνω από τις 640 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα γνωστά χαμηλά επίπεδα.

Υπάρχουν κάποια θετικά δημοσιεύματα για τις τράπεζες αλλά πιστεύουμε πως είναι ακόμα νωρίς για να αλλάξει κάποιος διάθεση και να τις επιλέξει.

Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές με ποιοτικά χαρακτηριστικά παραμένει η καλύτερη επιλογή για τους επενδυτές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλή άνοδο η Πειραιώς και η Alpha Bank και με μικρότερη η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα. Η Εθνική είναι η μόνη που διαπραγματεύεται πάνω από το 1 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του όγκου που έχει γίνει στα πρώτα λεπτά έχει κατευθυνθεί στις τέσσερις συστημικές.

ΑΔΜΗΕ: Με όγκο περίπου 20 χιλ. στο ξεκίνημα και με τη μετοχή να προσπαθεί να υπερβεί τα 1,60 ευρώ. Έχει πιεστεί αρκετά και λόγω ΔΕΗ, αλλά τα ποιοτικά της στοιχεία είναι ανώτερα. Δεν το συζητάμε…

ΛΑΜΔΑ: Μία ακόμη προσπάθεια υπέρβασης των 6,20 ευρώ η οποία στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει στεφθεί με επιτυχία. Για να δούμε αυτή τη φορά.

Έχει κάνει όγκο 19 χιλ. τεμάχια και στα 6,20 ευρώ πουλάνε 25 χιλ. τεμάχια και πολλά κομμάτια από αυτά που έχει κάνει τα έχει κάνει στα 6,20 ευρώ.

MOTOR OIL: Αμετάβλητη στα 22 ευρώ με όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Οι insiders τους τελευταίους μήνες έχουν πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 23 εκατ. ευρώ.

Από τις ανακοινώσεις αυτά, γιατί μπορεί να έχουν πουληθεί και μετοχές που δεν υπάρχει υποχρέωση ανακοίνωσης.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Άψογη η συμπεριφορά της μετοχής. Χωρίς να προκαλεί έχει ενισχυθεί η αποτίμηση στα 1,2 δισ. ευρώ και η τιμή της μετοχής είναι στα 8,40 ευρώ.

Στις 29/11/18 είχε γράψει χαμηλό 52 εβδομάδων στα 6,59 ευρώ, άρα υπάρχουν σημαντικά κέρδη σε διάστημα 2 και κάτι μηνών. Υπάρχουν αντιστάσεις στα τρέχοντα επίπεδα και δίνεται «μάχη» με τον κινητό των 200 ημερών.

COCA COLA: Με όγκο 1.164 τεμάχια ενισχύεται 0,70% και βρίσκεται στα 30,21 ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 11,23 δισ. ευρώ!

ΔΕΗ: Στα 1,30 ευρώ με μικρές απώλειες και βέβαια όλα τα βλέμματα στη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

PROFILE: Στο +27% από την αρχή του έτους. Η μετοχή ξεκίνησε από τα 1,2250 ευρώ και σήμερα είναι στα 1,59 ευρώ. Συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών.

Η εταιρεία έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, έχει υψηλή ρευστότητα και υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση για βελτίωση μεγεθών. Έχει κάνει πρόσφατα εξαγορά, δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια άλλη στο μέλλον. Δεν είναι νέο, έχει ειπωθεί.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Μετά από μία συσσώρευση μερικών μηνών, πρόσφατα, γύρω από το 1 ευρώ και με χαμηλό 52 εβδομάδων τα 0,96 ευρώ, προσπαθεί να ξεφύγει και βρίσκεται στα 1,15 ευρώ.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Με άνοδο 1,51% και όγκο 2 χιλ. τεμαχίων στο ξεκίνημα. Δεν είναι κακός ο όγκος και βλέπουμε διαθέσεις για υψηλότερα επίπεδα. Φυσικά και είναι φθηνή στην τιμή των 13,45 ευρώ που δίνει αποτίμηση 267 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnwews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης