Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ιαπωνία πρέπει να αναγνωρίσει την κυριαρχία μας στις Κουρίλες Νήσους

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ιαπωνία πρέπει να αναγνωρίσει την κυριαρχία μας στις Κουρίλες Νήσους
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι χωρίς την πλήρη αναγνώριση της Ιαπωνίας «δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνομιλίες»
Στο γεγονός ότι η Ιαπωνία πρέπει να αναγωνρίσει την κυριαρχία της Ρωσίας στις Κουρίλες Νήσους, προκειμένου να γίνει δυνατή η σύναψη συνθήκης ειρήνης, αναφέρθηκε σήμερα (4/2) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.
Ειδικότερα, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «θα θέλαμε οι Ιάπωνες γείτονές μας να δουν το προφανές, δηλαδή το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αναγνώρισης και του σεβασμού της κυριαρχίας της Ρωσίας, ειδικότερα γύρω από αυτές της νήσους».
Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικός τόνισε ότι χωρίς την πλήρη αναγνώριση της Ιαπωνίας «δε μποροπύμε να προχωρήσουμε σε συνομιλίες».
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, επεσήμανε ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν σκληρά ώστε να καταλήξουν σε έναν ικανοποιητικό συμβιβασμό αναφορικά με διαμάχη των Κουρίλων Νήσων.
«Θα εραστούμε σκληρά ώστε να προάγουμε τις κοινές προσάθειες για να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές», ανέφερε ο κ. Abe, προσθέτοντας παράλληλα ότι «είμαστε αποφασιμένοι να επιτύχουμε όσο μεγαλύτερη πρόοδο γίνεται αναφορικά με το ζήτημα της ειρηνευτικής συνθήκης».
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι δε θα προχωρήσει στην υποφραφή της συνθήκης ειρήνης με τη Ρωσία μόνο όταν επιλυθεί το εδαφικό ζήτημα ανάμεσα στις δύο χώρες, διατυπώνοντας παράλληλα την επίσημη θέση της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την οποία οι Κουρίλες Νήσοι αποτελούν μέρος της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης