Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Η αμερικανική οικονομία παραμένει υγιής - Υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη

Kashkari (Fed): Η αμερικανική οικονομία παραμένει υγιής - Υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη
Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed δήλωσε ότι οι κινήσεις της Τράπεζας τοποθετούν την αμερικανική οικονομία σε τροχιά περαιτέρω ανάπτυξης
Στο γεγονός ότι η απόφαση της Federal Reserve να διακόψει προσωρινά τη διαδικασία αύξησης επιτοκίων τοποτεθεί την «θεμελιωδώς υγιή» οικονομία των ΗΠΑ σε τροχιά περαιτέρω ανάπτυξης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πολιτεία της Μινεσότα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Minneapolis Fed εξέφρασε την πεποίθησή του οτι «υπάρχουν ακόμα περιθώρια στην αμερικανική οικονομία», προσθέτοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ «είναι θεμελιωδώς υγιής».
«Εμείς στη Fed δε μπορούμε να ελέγξουμε εάν η Ευρώπη έχει μία κρίση ή εάν η Κίνα έχει μία σκληρή προσγείωση, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τα δικά μας λάθη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, ενώ διευκρίνησε ότι «εάν μπορούμε να αποφύγουμε το πρόωρο φρενάρισμα, πιστεύω ότι η επέκταση μπορεί να συνεχιστεί».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 2,25 με 2,5% μετά από τέσσερις αυξήσεις κατά το προηγούμενο έτος.
«Νομίζω ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να δουλέψουν», σχολίασε ο κ. Kashkari, προσθέτοντας ότι «ας αφήσουμε την οικονομία να συνεχίζει να ενισχύεται και αν βλέπουμε σημάδα ότι οι μισθοί αυξάνονται και ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται, μπορούμε πάντα να πατήσουμε τα φρένα τότε».
«Ας μην πατήσουμε τα φρένα πρόωρα», καταλήγει ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα τη σχετική άποψη κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης