Διεθνή

Trump: Η Β. Κορέα έχει τη δυνατότητα να γίνει μία πανίσχυρη οικονομία - Πιθανή η επίτευξη συμφωνία για τα πυρηνικά

Trump: Η Β. Κορέα έχει τη δυνατότητα να γίνει μία πανίσχυρη οικονομία - Πιθανή η επίτευξη συμφωνία για τα πυρηνικά
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «υπάρχει μία πολύ κλαή πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας» για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Στο γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα έχει τις δυνατότητες ώστε νε εξελιξθεί σε μία «τεράστια οικονομική υπερδύναμη» αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά τη διάρεκια συνέντευξής του στο δίκτυο CBS.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι πιθανότητες επίτευξης μίας συμφωνίας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι «πολύ καλές» παρά τις αντίθετες πληροφορίες από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, προσθέτοντας ότι η Βόρεια Κορέα «έχει την ευκαιρία να γίνει μία από τις μεγάλες οικονομίες παγκοσμίως».
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, «δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο με πυρηνικά όπλα και δε μπορεί να το κάνει αυτό στο μονοπάτι που βρίσκεται τώρα», ενώ πρόσθεσε ότι «τον συμπαθώ» και ότι «τα πηγαίνουμε καλά».
«Έχουμε μία φανταστική χημεία, είχαμε καταπληκτική ανταπόκριση την οποία κάποιοι άνθρωποι έχουν δει και δε μπορούν να την πιστέψουν», επεσήμανε ο Donald Trump, προσθέτοντας ότι «πιστεύουν οτι είναι ιστορικό».
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «θα δούμε τι θα συμβεί, αυτό δε σημαίνει ότι θα πραγματοποιήσουμε συμφωνία, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία».
Σύμφωνα με τον Donald Trump, η θέση της Βόρειας Κορέας, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στη Ρωσία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα της δίνει τη δυνατότητα να γίνει «μία οικονομική υπερδύναμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης