Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας - Στο -0,53% και τα 1.315,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας - Στο -0,53% και τα 1.315,15 δολ. ανά ουγγιά
Κατά την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (4/2) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας δηλώσεις από διάφορους αξιωματούχους της Federal Reserve αναφορικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,53% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.315,15 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως οτυ +0,13% στις 95,42 μονάδες.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (1/2) το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με συνολικά κέρδη της τάξεως του +1,4%.
Τόσο ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, όσο και οι πρόεδροι των Cleveland Fed και St Louis Fed αναμένεται να μιλήσουν αργότερα εντός της εβδομάδας, στον απόηχο της πρώτης συνεδρίασης του 2019, κατά την οποία αποφασίστηκε να μην υπάρξει αύξηση των επιτοκίων.
Οι αξιωματούχοι της τράπεζας τόνισε ότι θα είναι «υπομονετικοί» στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων, εν μέσω υποτονικού πληθωρισμού και αυξημένων κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία.
Υπενθυμίζουμε ότι ο χρυσός επηρεάζεται από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ενισχυμένο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης