Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μιχαλολιάκος: Παραιτηθείτε για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών

tags :
Μιχαλολιάκος: Παραιτηθείτε για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών
Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"
Η Χρυσή Αυγή απέδειξε μέσα στην Βουλή, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, πέρα από αντεθνική είναι και άκυρη.
Η κυβέρνηση κωφεύει στα όσα καταθέσαμε και με την ένσταση αντισυνταγματικότητας καθώς έχει αποφασίσει να εκτελέσει τις εντολές των ξένων και να προχωρήσει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.
Απέναντι στα επιχειρήματά μας επιστρατεύτηκαν ειρωνείες και είδαμε κομμουνιστές να χειροκροτούν βουλευτή της ΝΔ διότι δεν στήριξε την πλήρως τεκμηριωμένη ένστασή μας, όπως δεν την στήριξε και καμία άλλη πολιτική δύναμη.
Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα.
Όπως και ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα κατέθετε τελικά την πρόταση μομφής, κατόπιν πιέσεων για να ολοκληρωθεί η Συμφωνία της ντροπής.
Εκεί όμως που άπαντες αιφνιδιάστηκαν, ήταν στο σημείο που κάλεσα τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθούν μαζικά για να πάμε σε εθνικές εκλογές. Ασφαλώς και η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την αντιπολίτευση και έτσι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, για το κατά πόσον η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών...
Ακολουθεί το απόσπασμα της ομιλίας μου στην βουλή: “Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα ήθελα απευθυνόμενος κατ’ αρχάς προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να πω ότι δεν σας περιποιεί τιμή ότι χειροκρότησε τον εκπρόσωπό σας το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά μέσα στα πλαίσια αυτής της συζητήσεως για αυτήν την Συμφωνία.
Στις ύβρεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ξυδάκη, δεν θα απαντήσω.
Θα του πω μόνο τούτο: Τα μακεδονίτικα πουλιά δεν λαλούν μακεδονίτικα.
Λαλούν ελληνικά και μόνο ελληνικά.
Στην ένσταση για την αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας αυτής απήντησε σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο με ένα «όχι».
Όμως, το «όχι» αυτό δεν ήταν «όχι» στη Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν «όχι» στο Σύνταγμα των Ελλήνων, που απαιτεί για μείζον εθνικό θέμα, εκατόν ογδόντα ψήφους.
Γιατί, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, το καταψηφίσατε;
Μήπως φοβάστε ότι θα βρεθείτε στη δύσκολη θέση να δώσετε και εσείς τους ψήφους κατ’ εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ για αυτήν τη Συμφωνία;
Και, βεβαίως, έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, που στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, να πούμε πώς θα σταματήσει.
Έχουμε σήμερα στη Βουλή μία επίπλαστη πλειοψηφία που δεν αντιπροσωπεύει τη λαϊκή θέληση αφού, ως γνωστόν, ο Ιανουάριος απεδείχθη ότι εκτός από μήνας μεταγραφών των ποδοσφαιριστών, είναι και μήνας μεταγραφών των Βουλευτών. Από όλα τα κόμματα πήγαν προς όλα τα κόμματα.
Επί της ουσίας, κυκλοφορεί η φήμη ότι θα κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία μία πρόταση μομφής, ούτως ώστε να καθυστερήσει η διαδικασία.
Είναι ευπρόσδεκτη.
Άλλωστε και την προηγούμενη πρόταση μομφής εμείς την υπερψηφίσαμε.
Όμως, υπάρχει και άλλος τρόπος πέραν του κοινοβουλευτικού καθωσπρεπισμού.
Άλλωστε εσείς οι ίδιοι, και οι αγορητές σας και οι εισηγητές σας, λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Θα σας πω ποιος είναι αυτός ο τρόπος, όπως περιγράφεται στο άρθρο 51 του Συντάγματος των Ελλήνων.
Για την εκλογή Βουλευτών ο αριθμός των Βουλευτών ορίζεται με νόμο.
Δεν μπορεί, όμως, να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.
Εάν, λοιπόν, κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παραιτηθείτε, δεσμευόμαστε και εμείς της Χρυσής Αυγής να παραιτηθούμε.
Θα παραιτηθούν εκατόν δέκα Βουλευτές και θα μείνει η Βουλή με εκατόν ενενήντα Βουλευτές και δεν μπορεί να λειτουργήσει και σταματά πάσα συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών”.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης