Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Επιτέλους καλή αντίδραση από τράπεζες αλλά με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Επιτέλους καλή αντίδραση από τράπεζες αλλά με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Αντέδρασαν οι τράπεζες και βελτιώθηκε η επενδυτική ψυχολογία. Γιατί μπορεί να έχουν μικρότερη βαρύτητα πλέον στους δείκτες, αλλά όλα τα βλέμματα είναι πάνω τους.

Πήγε και η Coca Cola στα 11,3 δισ. ευρώ αποτίμηση και διαμορφώνει όπως θέλει τους δείκτες.

Ξεχώρισαν αρκετά καλά χαρτιά από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις όπως Μυτιληναίος, Motor Oil μέχρι Quest, Πετρόπουλος, ΕΚΤΕΡ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγαλοπρεπέστατη αντίδραση από την Τράπεζα Πειραιώς αλλά καλό είναι οι long να είναι φειδωλοί στους πανηγυρισμούς. Αυτά τα «είδατε», ε μα που θα πήγαινε, ε να τι περιμένατε, καλό είναι ναι λείπουν.

Γιατί ξέρετε, οι σορτάκηδες για να ιδρώσει το αυτί τους πρέπει να δουν πολλές συνεδριάσεις σαν τη σημερινή.

Αν δείτε τα κέρδη τους στους τελευταίους μήνες, αν δείτε που ήταν η Πειραιώς και που είναι τώρα θα καταλάβετε.

Μακάρι οι τράπεζες να γίνουν ισχυρές και να έχουν κεφαλαιοποιήσεις αντίστοιχες με καλών εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά οι επενδυτές θέλουν να δουν κέρδη. Και δεν είναι εύκολο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δηλαδή τι να συγκρίνει κάποιος αυτή τη μετοχή με την Alpha Bank. Επειδή έχουν ίδια κεφαλαιοποίηση; Ας δουν τι κέρδη θα βγάλει φέτος, τι cash flow θα έχει και τι μέρισμα θα δώσει και ας αναζητήσουν τα ίδια στην Alpha Bank.

MOTOR OIL: Όλο το Γενάρη πωλητής ο βασικός μέτοχος αλλά η μετοχή δεν πτοείται. Στα 22,30 ευρώ με άνοδο 1,36% και όγκο 101 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Φυσικά και θέλουμε να τη δούμε να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, αλλά τι να κάνει και αυτή; Να τους βάλει με το ζόρι να κάνουν όγκο; Στα 3,72 ευρώ με άνοδο 1,64% όγκο 67 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 224 εκατ. ευρώ

ΟΤΕ: Υστέρησε σήμερα και κράτησε την αγορά. Έχασε κάτι παραπάνω από 2% και έκλεισε στα 10,74 ευρώ με όγκο 278 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 49,2 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων η μετοχή. Εδώ βέβαια στα 6,96 ευρώ δεν θέλει και πολύ να φτάσει τα υψηλά του 2007.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στα 0,28 ευρώ με άνοδο 7,69% αι όγκο 18 χιλ. τεμάχια αλλά στην τιμή κλεισίματος έμειναν ανεκτέλεστα στους πωλητές 19 χιλ. τεμάχια.

NEWSPHONE: Κλείσιμο στα 0,3780 ευρώ με άνοδο 3,28% και εντολή αγοράς 50 χιλ. τεμαχίων στην τιμή κλεισίματος.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Από τις μετοχές που έκλεισαν πάντως με άνοδο οι περισσότερες είχαν πωλητές. Λίγες ήταν εκείνες που έμειναν με αγοραστές και λιγότερες αυτές με καλούς αγοραστές.

ΛΑΜΔΑ: Δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να περάσει πάνω από τα 6,20 ευρώ και έκλεισε στα 6,14 ευρώ. Τη διαδρομή 5,80 ευρώ με 6,20 ευρώ την έχει κάνει αρκετές φορές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έγραψε υψηλό στα 1,4280 ευρώ αλλά βγήκαν χαρτιά. Στα 1,3840 ευρώ το κλείσιμο με οριακή άνοδο και συνολικό όγκο 502 χιλ. τεμάχια.

J&P ΆΒΑΞ: Εκεί που ήταν να τυπώσει 44,44 εκατ. μετοχές τώρα θα τυπώσει 66,66 εκατ. μετοχές και αντί για τιμή διάθεσης τα 0,45 ευρώ η τιμή διάθεσης θα είναι τα 0,30 ευρώ.

Το τελικό ποσό που βέβαια επιθυμεί η εισηγμένη να αντλήσει παραμένει 20 εκατ. ευρώ. Στο ταμπλό έχει αποτίμηση 28,7 εκατ. ευρώ και τιμή ανά μετοχή 0,37 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης