Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιθετική ρητορική από την Τουρκία πριν από την επίσκεψη Τσίπρα (5/2) - Θέτει θέμα «νησιών» και «τουρκικής μειονότητας»

Επιθετική ρητορική από την Τουρκία πριν από την επίσκεψη Τσίπρα (5/2) - Θέτει θέμα «νησιών» και «τουρκικής μειονότητας»
Τορπιλίζει το κλίμα συναίνεσης η Τουρκία
Καμία διάθεση συναινετικού κλίματος δεν φαίνεται να διαθέτει η τουρκική κυβέρνηση, με τον Ibrahim Kalin, εκπρόσωπο Τύπου του Reccep Tayyip Erdogan, να κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, αλλά και για συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα και Erdogan σχετικά θέματα που αφορούν τα νησιά.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πολιτεία έχει αποδεχθεί την ύπαρξη «μουσουλμανικής» και όχι «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν συζητά για θέματα που αφορούν την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου.
Ο Kalin, παρά το γεγονός ότι μίλησε με θετικά λόγια για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είναι σαφές ότι μεταφέρει τις διαθέσεις του Τούρκου προέδρου Erdogan, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν θετικές έναντι στη χώρα μας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκινά αύριο 5/2 διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει και συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ θα επισκεφθεί τόσο την Αγία Σοφιά -συμβολική κίνηση, σε μία περίοδο που φανατικοί μουσουλμάνοι επαναφέρουν το ζήτημα της λειτουργίας της ως τζαμιου- αλλά και τη Χάλκη όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης