Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Χρυσή Αυγή σε 1 έτος θα είναι το «πλουσιότερο» ελληνικό κόμμα – Εντυπωσιακή η διείσδυση της σε ηλικίες έως 35 ετών

Η Χρυσή Αυγή σε 1 έτος θα είναι το «πλουσιότερο» ελληνικό κόμμα – Εντυπωσιακή η διείσδυση της σε ηλικίες έως 35 ετών
Όλα αυτά τα χρόνια με το πρόσχημα της δίκης και της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης δεν καταβάλλεται καμία επιχορήγηση στην Χρυσή Αυγή.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα στην ελληνική βουλή έχοντας καταφέρει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο πολιτικά τα ιστορικά λάθη της κυβέρνησης στην συμφωνία των Πρεσπών.
Με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων 5 δημοσκοπήσεων προκύπτει ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής κινείται πάνω από 8% ή σε ένα ποσοστό 7,8% με 9,2% με πιθανότερο σενάριο να κινηθεί στο πάνω εύρος των δημοσκοπικών ευρημάτων.
Οι επιδόσεις της Χρυσής Αυγής έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς τυγχάνει ελάχιστης προβολής από τα μέσα ενημέρωσης ενώ όπως αποδεικνύεται αυτή η απομόνωση αποτελεί και το κλειδί στην στάση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.
Λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα αυτών που έχουν αποφασίσει να απομονώσουν την Χρυσή Αυγή.
Π.χ. όπως δείχνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα σε ηλικίες έως 35 ετών τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι πολύ υψηλότερα του ποσοστού που θα λάβει πανελλαδικά στις εκλογές.
Ο ενεργός πληθυσμός έχει ταυτιστεί με τις εθνικιστικές ιδέες από τις οποίες εμφορείται η Χρυσή Αυγή.
Όμως όπως φαίνεται η Χρυσή Αυγή θα αποκτήσει πλεονέκτημα σε βάθος μηνών και δεν αναφερόμαστε μόνο σε δημοσκοπικούς όρους.
Σε 1 έτος θα έχει ολοκληρωθεί η δίκη – φιάσκο και θα αθωωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι πλην του υπαίτιου για την δολοφονία του αναρχικού Φύσσα.
Η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης έχει καταρρεύσει, ωστόσο η αναμενόμενη αθώωση των στελεχών της Χρυσής Αυγής θα επιτρέψει να καταστεί το πλουσιότερο κόμμα στην Ελλάδα.
Πως θα συμβεί αυτό;
Ως γνωστό όλα τα κόμματα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση τόσο από την ελληνική βουλή όσο και από το ευρωκοινοβούλιο.
Όλα αυτά τα χρόνια με το πρόσχημα της δίκης και της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης δεν καταβάλλεται καμία επιχορήγηση στην Χρυσή Αυγή.
Το συνολικό ποσό ίσως να υπερβαίνει τα 8 εκατ ευρώ και το οποίο αντιστοιχεί στην επιχορήγηση του κόμματος όλα αυτά τα χρόνια που δεν καταβάλλεται.
Επειδή τα 8 εκατ ευρώ υποχρεωτικά πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ όταν θα αποφανθεί το δικαστήριο η Χρυσή Αυγή μπορεί να ειπωθεί ότι θα είναι το πλουσιότερο πολιτικό κόμμα, χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ.
Θα μπορεί με ένα τέτοιας κλίμακας προϋπολογισμό π.χ. να πληρώσει τηλεοπτικό χρόνο να παρουσιάσει τις πολιτικές της θέσεις, να προβάλλει στα μέσα ενημέρωσης τις θέσεις της.
Ίσως τότε τα μέσα ενημέρωσης να παραμερίσουν τα επιχειρήματα περί φασισμού και να αντιμετωπίσουν την Χρυσή Αυγή πιο θεσμικά.
Βέβαια το πιθανότερο σενάριο η Χρυσή Αυγή να μην υιοθετήσει αυτή την στρατηγική και να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο μη αποδεχόμενη συναλλαγή με μέσα ενημέρωσης που την έχουν συστηματικά συκοφαντήσει χωρίς να της δίνουν την δυνατότητα του αντιλόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης