Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ δυτικά της Πρέβεζας – Αισθητός σε Ιωάννινα, Λευκάδα - Ανησυχία για την παρατεταμένη σεισμικότητα στη Δυτ. Ελλάδα

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ δυτικά της Πρέβεζας – Αισθητός σε Ιωάννινα, Λευκάδα - Ανησυχία για την παρατεταμένη σεισμικότητα στη Δυτ. Ελλάδα
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές, παρακολουθούμε το φαινόμενο λένε οι σεισμολόγοι
(upd) Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα Τρίτη 5/2 στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.
Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση καταγράφηκε στις 04:26 σήμερα τα ξημερώματα και έγινε αισθητή τόσο στα Ιωάννινα όσο και στη Λευκάδα.
Η δόνηση ήταν ισχυρή και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της Πρέβεζας, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές.
Από την πλευρά τους οι σεισμολόγοι δηλώνουν καθησυχαστικοί, υποστηρίζουν ότι η περιοχή δίνει τέτοιου μεγέθους σεισμούς και επισημαίνουν πως παρακολουθούν το φαινόμενο.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε πως κατά την εκτίμηση του, η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.

Παπαδόπουλος: Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην εκτίμηση της εξελισσόμενης σεισμικής δράσης

Την θέση ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην εκτίμηση της εξελισσόμενης σεισμικής δράσης διατυπώνει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
«Πρέβεζα σεισμός 5,4.
Έγινε στις 4.26, απόσταση ~15 km Δ της Πρέβεζας στο Ιόνιο.
Από 15.12.2019 προηγήθηκαν προσεισμοί.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην εκτίμηση της εξελισσόμενης σεισμικής δράσης» ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο κ.Παπαδόπουλος.

Λέκκας: Υπάρχει μια ανησυχία στη Δυτική Ελλάδα λόγω της παρατεταμένης σεισμικότητας

Την θέση ότι υπάρχει μια ανησυχία στη Δυτική Ελλάδα λόγω της παρατεταμένης σεισμικότητας διατύπωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας.
«Είχαμε δύο σεισμούς 5 και 5,2 Ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Κεφαλλονιά και την Ζάκυνθο.
Αλλά ήταν ένας σεισμός χωρίς επιπτώσεις.
Θεωρώ ότι μάλλον είναι ο κύριος σεισμός, αλλά θέλουμε χρόνο για να εκτιμήσουμε τα στοιχεία και να πούμε με σιγουριά» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Λέκκας.
«Υπάρχει ζήτημα στη Δυτική Ελλάδα, υπάρχει μια ανησυχία μετά τον σεισμό στη Ζάκυνθο και της παρατεταμένης σεισμικότητας.
Είναι μια σεισμικότητα που επιμένει, ανησυχούν οι κάτοικοι, εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν» ανέφερε ο κ.Λέκκας, επισημαίνοντας ότι ο ΟΑΣΠ σε συνεννόηση με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας «θα επικαιροποιήσουμε τα σχέδια ετοιμότητας».

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 5/2  07:24)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης