Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Άκρως προβληματική η δήλωση της Άγκυρας για τουρκική μειονότητα στη Θράκη

Κουμουτσάκος: Άκρως προβληματική η δήλωση της Άγκυρας για τουρκική μειονότητα στη Θράκη
Δεν νοείται ο εκπρόσωπος της τουρκικής πλευράς να λέει ότι στις συνομιλίες Τσίπρα – Erdogan περιλαμβάνονται θέματα που αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λοζάνης είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Άκρως προβληματικά χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος τα όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin για τις σημερινές συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan στην Άγκυρα.
«Άκρως προβληματική είναι η δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης Τσίπρα-Ερντοάν θα είναι μεταξύ άλλων "η τουρκική μειονότητα της Θράκης", "το Αιγαίο” και “τα νησιά”.
Δεν νοείται ο εκπρόσωπος της τουρκικής πλευράς να δηλώνει επίσημα ότι στις σημερινές συνομιλίες στην Άγκυρα περιλαμβάνονται θέματα που παραπέμπουν σε ευθεία αμφισβήτηση βασικών προνοιών της Συνθήκης της Λωζάνης και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, χωρίς να υπάρχει, έως αυτήν τη στιγμή, η παραμικρή επίσημη ελληνική αντίδραση.
Δημιουργείται έτσι πολύ αρνητικό προηγούμενο, με επιζήμιες προεκτάσεις για τις ελληνικές θέσεις σε ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα.
Δεν νοείται, επίσης, να  έχουν γίνει 31 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου από την τουρκική αεροπορία μόλις την παραμονή της επίσκεψης.
Δυστυχώς όπως και στην αλήστου μνήμης επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα, ακόμα μια κρίσιμη ελληνο-τουρκική συνάντηση γίνεται με κακή προετοιμασία και, δυστυχώς, με κακούς οιωνούς» ανέφερε σε δήλωση του ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης