Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan προς ΗΠΑ: Η υπομονή μας στη Συρία δεν είναι απεριόριστη

Erdogan προς ΗΠΑ: Η υπομονή μας στη Συρία δεν είναι απεριόριστη
Erdogan για Συρία: Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη
Η Άγκυρα δεν δει ακόμη κάποιο αποδεκτό σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία, τρεις εβδομάδες αφότου ο Donald Trump πρότεινε τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.
«Δεν μας έχει παρουσιαστεί ακόμη κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο», δήλωσε σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP.
«Φυσικά παραμένουμε πιστοί στις συμφωνίες μας, η υπόσχεσή μας είναι υπόσχεση.
Όμως η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη».
Η Τουρκία θέλει να αποχωρήσει από τη ζώνη η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε επίσης πως, αν δεν απομακρυνθούν οι «τρομοκράτες» από τη βόρεια πόλη Μανμπίτζ μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο χρόνος αναμονής της Τουρκίας θα τελειώσει.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος είχε επισημάνει ότι η χώρα του δεν χρειάζεται να ζητήσει την άδεια κανενός για να εφαρμόσει τα σχέδιά της στην περιοχή.
«Καμία απειλή δεν μπορεί να μας βγάλει από τον δρόμο μας, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας με κυρώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μετά από μήνες διαφωνιών, η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν τον περασμένο Ιούνιο για έναν οδικό χάρτη που θα οδηγούσε τους Κούρδους του YPG μακριά από τη συριακή πόλη.
Η Τουρκία έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση της εφαρμογής του σχεδίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προειδοποίησε της Τουρκία να μην επιτεθούν στους Κούρδους μαχητές της Συρίας και τον περασμένο μήνα απείλησε με οικονομική εξόντωση την Άγκυρα σε ενδεχόμενη επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης