Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αυτοί μας αξίζουν;

tags :
Αυτοί μας αξίζουν;
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος να οδηγήσει σε αποχή
Σε έναν πρωτόγνωρο φαύλο κύκλο έχει εισέλθει η πολιτική ζωή του τόπου, με τον κίνδυνο πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος να είναι πιο ορατός από ποτέ.
Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες του απόλυτου ευτελισμού της πολιτικής και κοινοβουλευτικής ζωής.
Η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων…απασφάλισε, αναδεικνύοντας με τον χειρότερο τρόπο την πολιτική του μικροπρέπεια.
Απειλές, εκβιασμοί, ύβρεις, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον πολιτικό του λόγο (ο Θεός να τον κάνει).
H μικροπολιτική Καμμένου, δυστυχώς για τον τόπο, κονταίνει και τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναγκάστηκε τελικά να υποχωρήσει μετά την κατακραυγή και να αφήσει κατά μέρος τις απίθανες σκέψεις για αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να διασωθούν τα…προνόμια του άλλοτε κυβερνητικού του εταίρου.
Οι πρωτοφανείς μετακινήσεις βουλευτών από κοινοβουλευτική ομάδα σε κοινοβουλευτική ομάδα, οι γελοιότητες με τις γκαζόζες και τα…χαλασμένα αυτοκίνητα, η απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτών εντός και εκτός κοινοβουλίου, τα σόου των χρυσαυγιτών, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτοφανούς σήψης.
Δυστυχώς, αντί η κρίση να σταθεί ευκαιρία για την ουσιαστική ανανέωση και βελτίωση του πολιτικού προσωπικού, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Το επίπεδο στην ελληνική βουλή είναι το χειρότερο μεταπολιτευτικά, χωρίς αμφιβολία.
Αυτή άλλωστε είναι μια διαπίστωση που επιβεβαιώνεται περίτρανα από τις τελευταίες θλιβερές εξελίξεις και δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τις αθρόες μετακινήσεις βουλευτών και τη διάλυση κοινοβουλευτικών ομάδων.
Με ευθύνη των κομμάτων, των μέσων ενημέρωσης και φυσικά των ψηφοφόρων, πέρασαν το κατώφλι της Βουλής άνθρωποι που προσβάλλουν καθημερινά τον κοινοβουλευτισμό με τη συμπεριφορά τους.

Κίνδυνος η αποχή

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εν όψει του μπαράζ των εκλογικών αναμετρήσεων, είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος να οδηγήσει σε αποχή.  
Η αποχή όχι μόνο δεν θα αποτελέσει απάντηση στα όσα τραγελαφικά ζούμε, αλλά το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε ακόμη χειρότερη εκπροσώπηση του ελληνικού λαού στην εθνική αντιπροσωπεία.
Τεράστια είναι η ευθύνη των κομμάτων για τα πρόσωπα που επιλέγουν να «κοσμήσουν» τα ψηφοδέλτιά τους, των δημοσιογράφων που επιλέγουν ότι πιο γραφικό για να «γεμίσουν» τα τηλεοπτικά τους πάνελ και των ψηφοφόρων που δεν επιλέγουν τον υποψήφιο με βάση τα προσόντα και το ήθος του.
Δεν λείπουν μάλιστα οι ψηφοφόροι που παραδέχονται ότι ψηφίζουν είτε για τιμωρία, είτε για πλάκα, είτε στην …τύχη, κυρίως όσον αφορά τον σταυρό προτίμησης.
Υπάρχει πάτος στο βαρέλι της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος;
«Όχι» είναι η απάντηση και η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα.
Γι αυτό μετράει και η τελευταία ψήφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης