Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ευ. Μυτιληναίος: Θα είναι ασύλληπτα τα νούμερα του 2019 – Κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός το 2018

tags :
Ευ. Μυτιληναίος: Θα είναι ασύλληπτα τα νούμερα του 2019 – Κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός το 2018
Εκτός από την κατασκευή νέας μονάδας 600 ΜW ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να αναμένονται στα 60-100 εκατ. ευρώ
Την εκτίμηση ότι ο όμιλος θα εμφανίσει ασύλληπτα νούμερα το 2019 επανέλαβε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών χθες (5/2) ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.
Σημείωσε τη μεγάλη συνεισφορά από το ενεργειακό κομμάτι και το γεγονός πως οι τιμές του CO2 αποτελούν καταλύτη για τις αγορές ενέργειας αλλά ο όμιλος λόγω κινήσεων αντιστάθμισης κινδύνου είναι θετικός.
Όπως αναφέρει η Beta ΑΧΕΠΕΥ, στο πρωινό της σχόλιο, ο κ.Μυτιληναίος επανέλαβε την εκτίμηση για ύψος καθαρού δανεισμού θα είναι μικρότερο από 400 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2018, ενώ για το 2019 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ με εκτιμώμενη μείωση του καθαρού δανεισμού 60-100 εκατ. ευρώ, μέσω ελεύθερων ταμειακών ροών.
Όπως είπε το 2019 ο όμιλος θα φέρει ασύλληπτα νούμερα ενώ τόνισε πως τα περιθώρια κέρδους δε θα παραμείνουν υψηλά και πως θα αρχίσουν να μειώνονται αλλά ο τζίρος εκτιμάται σε τρία χρόνια στα 3 δισ. ευρώ και σε 5 στα 5 δισ. ευρώ.
Το 2019 αναμένεται τζίρος 2,2 δισ. ευρώ και αύξηση περίπου 30% στα EBITDA και τα καθαρά κέρδη, λόγω ισχυρών αποδόσεων και από τις τρεις δραστηριότητες του ομίλου.
Η απόδοση στους μετόχους θα είναι περίπου 0,36 ευρώ ανά μετοχή.
Τέλος αναφορικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο όμιλος δεν αναμένεται να καταθέσει προσφορά, ενώ για τη μονάδα του ομίλου 600MW που βρίσκεται σε στάδιο περιβαλλοντικής άδειας , εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό το 70%.
Η παραπάνω επένδυση δεν προσμετράτε στην εκτίμηση για επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Beta η πρώτη ανάγνωση για το πρώτο τρίμηνο του 2019 δείχνει πως θα είναι ένα ισχυρό τρίμηνο.
Η εταιρεία θα επιστρέψει στις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων ανά τρίμηνο και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.
Συνολικά η Beta αναφέρει πως οι θετικές προοπτικές και η ισχυρή πορεία το 2019 κάνουν τη μετοχή να είναι μία από τις κορυφαίες της επιλογές για το 2019.
Ο όμιλος διαπραγματεύεται 7 φορές τα κέρδη και με δείκτη EV/EBITDA 5 φορές.
H IBG αναφέρει πως αυτήν την περίοδο αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της ενσωματώνοντας τις νέες τάσεις στην αγορά και να νέα projects, ειδικά τις εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά.
Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών επαναδιατυπώνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης