Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατηρείται το θετικό momentum στις τράπεζες – Συνέχιση της ανοδικής κίνησης περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Διατηρείται το θετικό momentum στις τράπεζες – Συνέχιση της ανοδικής κίνησης περιμένουν οι αναλυτές
Οι μετοχές με καλά θεμελιώδη και στις οποίες παρατηρούνται επιλεκτικές τοποθετήσεις ίσως αντισταθμίσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες
Οι τράπεζες έχουν πραγματοποιήσει μία αξιόλογη αντίδραση στις τελευταίες συνεδριάσεις και δεν αποκλείεται η κίνηση να συνεχιστεί ίσως με μικρότερο momentum καθώς δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Ωστόσο, αναλυτές σημειώνουν πως το επιλεκτικό ενδιαφέρον που εντοπίζεται για μετοχές εκτός τραπεζικού κλάδου θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Η μετοχή της ΔΕΗ θα παραμείνει στο επίκεντρο αφού λήγει σήμερα η διορία για κατάθεση προσφορών αναφορικά με την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων.
Αναλυτές σημειώνουν πως υπάρχει η πιθανότητα να μην υπάρξει κάποια προσφορά από τους επενδυτές, επομένως αν συμβεί αυτό θα πρέπει να αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα αναφορικά με εναλλακτικό πλάνο.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της Μυτιληναίος μετά τη χθεσινή παρουσίαση στους αναλυτές, κατά τη διάρκεια της οποίας η διοίκηση επανέλαβε τις εξαιρετικές προοπτικές για το 2019.
 
Euroxx
Το θετικό momentum στις τράπεζες θα οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.
 
Eurobank
Λόγω θετικού κλίματος στις αγορές του εξωτερικού περιμένουμε η εγχώρια αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα
 
Beta
Μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με άνοδο 7,3% στον τραπεζικό κλάδο οι επενδυτές ίσως περιορίσουν το momentum και τηρήσουν στάση αναμονής περιμένοντας τα νεότερα από την αξιολόγηση του οίκου Fitch.
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον ίσως αντισταθμίσει τις απώλειες λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών και σταθεροποιήσει την αγορά.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης