Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά τα νέα κέρδη στη Wall - Στο +0,14% και τις 20.874,06 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά τα νέα κέρδη στη Wall - Στο +0,14% και τις 20.874,06 μονάδες ο Nikkei
Οι αγορές στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και αρκετές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (6/2) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από τη νέα άνοδο που σημειώθηκε στη Wall Stree, ενώ οι αγορές στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και αρκετές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,14% στις 20.874,06 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Yamaha και Panasonic ενισχύθηκαν κατά +12,67% και +2,8% αντίστοιχα.
Παράλληλα, η μετοχή της Toyota ενισχύθηκε κατά +1,08% παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της εταιρείας κατέγραψαν σημαντική πτώση για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Τα κέρδη της ιαπωνικής εταιρείας για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018 διαμορφώθηκαν στα 1,64 δισ. δολ. έναντι 8,5 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενο έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της Toyota από πωλήσεις σημείωσαν πτώση κατά -3% στα 71 δισ. δολ. έναντι 69 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Η εταιρεία προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται των Μάρτιο του 2019, ανεμέντοντας κέρδη ύψους 17 δισ. δολ. έναντι 22 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος, και έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στα 21 δισ. δολ.
Ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη ενισχύθηκε κατά +0,51% στις 1.661,48 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη IDX Composite στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο +0,94% και τις 6.542,64 μονάδες.
Όσον αφορά την περιοχή της Ωκεανίας, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,34% και τις 6.026,10 μονάδες, ενώ ο δείκτης Dow Jones New Zealand ενισχύθηκε κατά +0,11% στις 269,69 μονάδες.
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τις πιέσεις της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ που αφορούν τα αποθέματα αργού στη χώρα για την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,11% στα 61,91 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση έκλεισε με απώλειες του -1,7%.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,62 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει κατά -0,8%.
Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας έχει επηρεάσει την αγορά πετρελαίου, αντισταθμίζοντας τη στήριξη που δέχεται από τις ενδείξεις για μείωση της παγκόσμιας προσφοράς.
«Οτιδήποτε προκύψει από τις ΗΠΑ που να υποδεικνύει ότι η συμφωνία με την Κίνα δε λειτουργεί ή μία ρητορική κατά του εμπορίου θα ήταν αρνητικά για τις ενεργειακές τιμές, καθώς η ζήτηση θα είναι χαμηλότερη εάν η παγκόσμια ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένη», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Alfonzo Esparza.
Όπως ανέφερε χθες το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια σημείωσαν άνοδο στην παραγωγή τους, ενώ άνοδο σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, στα 448,2 εκατ. βαρέλια συνολικά, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχέια της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας τα οποία εφόσον επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης