Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δίνουν τον τόνο οι τράπεζες, ποιες μετοχές ακολουθούν

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δίνουν τον τόνο οι τράπεζες, ποιες μετοχές ακολουθούν
ΑΓΟΡΑ: Με τάσεις συσσώρευσης στο ξεκίνημα, διατήρηση του θετικού momentum και με το βλέμμα στις τράπεζες που έχουν καλά κέρδη στο τριήμερο ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Ο τζίρος στο άνοιγμα είναι υψηλός αλλά αυτό οφείλεται στην Τέρνα Ενεργειακή όπου οι συναλλαγές στα πρώτα 5 λεπτά είχαν ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Έχουμε κάποιες ειδήσεις να περιμένουμε και συνολικά για την αγορά και σε επιμέρους μετοχές. Η αξιολόγηση της Fitch την προσεχή Παρασκευή, αλλά και οι εξελίξεις στη ΔΕΗ θα επηρεάσουν.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επανέλαβε στους αναλυτές την εκτίμηση για εξαιρετικό 2019 και τη μείωση του καθαρού δανεισμού το 2018 κάτω από 400 εκατ. ευρώ. Σημαντικό το επενδυτικό πρόγραμμα και μεγάλη η βελτίωση των κερδών το 2019 έναντι του 2018.

Η μετοχή αντιδρά ανοδικά καθώς οι αναλυτές συστήνουν αγορά και πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα μοντέλα τους στα νέα δεδομένα.

ALPHA BANK: Ξεκίνησε με όρεξη και όγκο 560 χιλ. τεμάχια αλλά ένα σημαντικό μέρος του όγκου είναι σε πακέτο. Απέχει από το 1 ευρώ αλλά αν καταφέρει να διατηρήσει το θετικό momentum ίσως το δει. Στα 0,96 ευρώ λίγο μετά το άνοιγμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν ανοδικά όλες με την Πειραιώς και την Εθνική να έχουν άνοδο λίγο πάνω από 1% και την Alpha μεγαλύτερη. Αντιδρά ανοδικά και η Eurobank.

VIOHALCO: Στα 2,93 ευρώ συνεχίζει και αυτή ανοδικά μετά τη χθεσινή καλή κίνηση η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλο όγκο.

ΔΕΗ: Θα είναι αρνητική εξέλιξη να μην υπάρξουν προσφορές για τις λιγνιτικές μονάδες γιατί θα πρέπει η κυβέρνηση να ανακοινώσει plan b.

LAMDA: Σε εξέλιξη προσπάθεια απομάκρυνσης από τα 6,20 ευρώ που την έχουν ταλαιπωρήσει καιρό. Στα 6,26 ευρώ στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Ξεκίνησε δυναμικά και με άνοδο άνω του 6%. Με βάση το τίμημα του Υγεία το οποίο εξαγοράστηκε με p/bv 2,2 φορές ο κλάδος συνολικά έχει περιθώρια ανόδου.

Περιμένουμε βέβαια να δούμε στο δεύτερο εξάμηνο αν συνεχίστηκε η τάση βελτίωσης των μεγεθών που καταγράφθηκε στο πρώτο. Αποτίμηση 107 εκατ. ευρώ.

FORTHNET (απάντηση): Έτσι όπως βλέπουμε τις κινήσεις εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν λειτουργούν συντονισμένα. Μαζί κάλυψαν τα ομολογιακά, μαζί τα μετατρέπουν σε μετοχές.

Μπορεί να μην έχουν δημοσιεύσει επιστολή που να λέει ότι λειτουργούν συντονισμένα, αλλά από τις κινήσεις τους αυτό φαίνεται.

Θα μπορούσαν βέβαια να πουν ότι η μετατροπή των ομολογιακών σε μετοχές είναι στα πλαίσια εξυγίανσης και έτσι να αποφύγουν δημόσια πρόταση. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουν ό,τι αποφασίσουν, αφού ο κανονισμός διαβάζεται και έτσι και αλλιώς.

Η τιμή τη μετοχής πάντως δείχνει πως οι τράπεζες δεν τα έχουν πάει καλά και πως θα πρέπει στις εταιρείες που «αναλαμβάνουν» να προσπαθούν περισσότερο. Τα ίδια αποτελέσματα έχουν και στα «ψάρια».

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με άνοδο και πάνω από τα 1,41 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή και με καλό όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης