Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Θα απαντήσουμε σε όλες τις ενέργειες των ΗΠΑ που σχετίζονται με τη Συνθήκη INF

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Θα απαντήσουμε σε όλες τις ενέργειες των ΗΠΑ που σχετίζονται με τη Συνθήκη INF
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα θα ενεργήσει «σαν καθρέφτης» στις ενέργειες των ΗΠΑ
Στο γεγονός ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε απαντήσεις οι οποίες θα «καθρεπτίζουν» τις ενέργειας των ΗΠΑ σχετικά με τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας αναφέρθηκε σήμερα (6/2) ο υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι θα αποσυρθεί από τη Συνθήκη.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι «σχετικά με τη Συνθήκη INF, έχουμε ήδη πει τα πάντα ως απάντηση στις αβάσιμες κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών», προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος Putin έχει καθορίσει τη θέση μας, θα ενεργήσουμε σαν καθρέπτης».
«Οι Αμερικανοί έχουν αναστείλει τη συμμετοχή τους στη σύμβαση», πρόσθεσε ο κ. Lavrov, διευκρινίζοντας ότι «πράξαμε το ίδιο», καθώς και ότι «ως εκ τούτου, μετά τη λήξη της εξάμηνης περιόδου, η συμφωνία θα παύσει να λειτουργεί».
Σημειώνεται ότι η διαδικασία απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συνθήκη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με την Ουάσιγκτον να επικαλείται συνεχιζόμενες παραβιάσεις της συμφωνίας από τη Μόσχα, και να διευκρινίζει ότι θα διακόψει τη διαδικασία απόσυρσης εάν η Ρωσία επιστρέψει «σε πλήρη και επαληθεύσιμη συμμόρφωση με τη συμφωνία».
Παράλληλα, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Βόρειας Κορέας, χαρακτηρίζοντας ως απαραίτητη τη χαλάρωσή τους, προκειμένου να ενισχυθεί η διαδικασία επίλυσης της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.
«Η κατάσταση γενικά συνεχίζεται να αναπτύσσεται στο πλαίσιο μίας λογικής που αποτέλεσε τον χάρτη Ρωσίας και Κίνας για διευθέτηση, γεγονός που συνεπάγεται την επικείμενη μετακίνηση των κυριότερων φορέων στην επίλυση του προβλήματος της αποπυρηνικοποίησης της Κορετατικής Χερσονήσου και την ενθάρυνση προς την ηγεσία της Βόρειας Κορέας να συμεργαστεί μέσω του περιορισμού των κυρώσεων», επεσήμανε ο κ. Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης