Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Μια θέση στην κόλαση για όσους προωθούσαν το Brexit χωρίς σχέδιο - Η ΕΕ δεν θα ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία

Tusk: Μια θέση στην κόλαση για όσους προωθούσαν το Brexit χωρίς σχέδιο - Η ΕΕ δεν θα ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία
Την ελπίδα ότι η Theresa May θα έρθει αύριο Πέμπτη (7/2) στις Βρυξέλλες με «ρεαλιστικές προτάσεις», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk
Την ελπίδα ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα έρθει αύριο Πέμπτη (7/2) στις Βρυξέλλες με «ρεαλιστικές προτάσεις» για το πώς θα μπορούσε να επιλυθεί το αδιέξοδο στο Brexit, εξέφρασε σήμερα (5/2/2019) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, καθώς, όπως τόνισε, η ΕΕ δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου τη Συμφωνία Απόσυρσης.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Leo Varadkar, μετά από συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ο Tusk επανέλαβε τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα πρέπει να παραμείνει στη συμφωνία.
«Αναρωτιόμουν πώς μοιάζει αυτή η ειδική θέση στην κόλαση, για όσους προωθούσαν το Brexit, χωρίς να έχουν ούτε ένα προσχέδιο για το πώς θα μπορούσαν να το φέρουν αυτό σε πέρας με ασφάλεια», δήλωσε ο Tusk.
Από την πλευρά του, ο Varadkar δήλωσε ότι η συμφωνία για το Brexit, η οποία έχει απορριφθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, ήταν «η καλύτερη δυνατή».
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η πρόσφατη πολιτική αστάθεια στη Βρετανία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για την αναγκαιότητα του «backstop».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης