Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο της ομιλίας Trump - Στα εταιρικά το ενδιαφέρον

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο της ομιλίας Trump - Στα εταιρικά το ενδιαφέρον
Τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της General Motors να σημειώνει άνοδο
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (6/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά στις 25.417 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή πτώση στις 2.737 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται μόλις κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.408 μονάδες.


Ο Trump εξαπέλυσε χθες επίθεση κατά του Ιράν και της Κίνας, προειδοποιώντας το Πεκίνο ότι πρέπει να προβεί σε «διαρθρωτικές αλλαγές» για να τερματιστούν οι «άδικες» κινεζικές εμπορικές πρακτικές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ένα ζήτημα που είχε οδηγήσει στο 35ήμερο κυβερνητικό shutdown στην Ουάσιγκτον, λόγω της διαφωνίας Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών.
Ωστόσο, ο Trump εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός, καθώς δεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως είχε απειλήσει ότι θα κάνει.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της General Motors να σημειώνει άνοδο 2,7%, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Τα αποτελέσματα της GM ήταν καλύτερα των προσδοκιών, ενώ η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε επίσης αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2019.
Η μετοχή της Eli Lilly υποχωρεί κατά 0,9%, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία υποβάθμισε το guidance της για το 2019, ενώ ανακοίνωσε και κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το δ’ τρίμηνο του 2018.
Επίσης, με ενδιαφέρον οι επενδυτές αναμένουν και μια ομιλία από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στην Ουάσιγκτον.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις δηλώσεις του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη, καθώς θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν πάντα οι εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, αναφέροντας πως η κυβέρνηση είχε «πολύ παραγωγικές συναντήσεις» με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He.
Ο Mnuchin δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος και η αμερικανική αποστολή θα μεταβούν στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα με στόχο να προλάβουν την προθεσμία του Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος έχει ορίσει την 2α Μαρτίου ως προθεσμία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα με την Κίνα αναφορικά με το εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης