Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Δάνειο 38 εκατ. δολ. στην Κούβα για τις ένοπλες δυνάμεις

Ρωσία: Δάνειο 38 εκατ. δολ. στην Κούβα για τις ένοπλες δυνάμεις
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant
Η Ρωσία ενέκρινε δάνειο 38 εκατομμυρίων ευρώ για τον αμυντικό τομέα της Κούβας, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού αμυντικού τομέα.
Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο έπειτα από συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ στη Μόσχα.
Τώρα οριστικοποιήθηκε από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντμίτρι Σουγκάγεφ, επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε από τη ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Η Kommersant είχε προηγουμένως αναφέρει πως η Μόσχα σχεδιάζει να χορηγήσει στην Κούβα δάνειο για να αγοράσει ρωσικό υλικό, όπως άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και ενδεχομένως ελικόπτερα.
Η Κούβα είναι στενή σύμμαχος της Βενεζουέλας, όπου ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αντιμετωπίζει πίεση από την αντιπολίτευση και δυτικές κυβερνήσεις για να παραιτηθεί.
Ρώσοι ιδιώτες στρατιωτικοί εργολάβοι, που πραγματοποιούν απόρρητες αποστολές για το κράτος, μετέβησαν τον περασμένο μήνα αεροπορικώς στη Βενεζουέλα, μετέδωσε το Ρόιτερ, επικαλούμενο δύο πρόσωπα που πρόσκεινται στους εργολάβους.
Μία από τις πηγές είπε ότι μετέβησαν αεροπορικώς στη Βενεζουέλα μέσω της Κούβας.
Στη συνέντευξή του στην Kommersant, ο Σουγκάγεφ δήλωσε πως η Ρωσία ανησυχεί για την κρίση στη Βενεζουέλα και δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει την αμυντική συνεργασία της με το Καράκας.
Σύμφωνα με τον Σουγκάγεφ, η συνεργασία με τη Βενεζουέλα περιορίζεται στη συντήρηση όπλων που η χώρα είχε προμηθευθεί προηγουμένως και στην αρωγή για την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης