Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Ζητά βελτίωση των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες - Στις 8/2 η συνεδρίαση του ΔΣ

tags :
ΔΕΗ: Ζητά βελτίωση των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες - Στις 8/2 η συνεδρίαση του ΔΣ
Δύο προσφορές για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για Μελίτη, Μεγαλόπολη - Μυτιληναίος για Μελίτη, Seven Energy
Βελτιωμένες προσφορές για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της επιθυμεί η ΔΕΗ, όπως αναφέρουν καλά πληροροφημένες πηγές.
Πάντως το ΔΣ της ΔΕΗ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου για την αξιολόγηση των προσφορών.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος Μυτιληναίου κατέθεσε προσφορά για τη μονάδα της Μελίτης και η κοινοπραξία Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόσο για τη μονάδα της Μελίτης όσο και για τη μονάδα της Μεγαλόπολης.
Παρά το έντεχνο κλίμα δημιουργίας απαισιοδοξίας ως προς την έκβαση του διαγωνισμού, τελικά επιβεβαιώθηκε η πλευρά που ανέμενε την έκπληξη, όπως κατέγραφε το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μυτιληναίος έχει καταθέσει προσφορά αποδεχόμενος τους όρους του διαγωνισμού για τη Μελίτη ενώ από την πλευρά της η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει θέσει όρους σε σχέση με τις προσφορές που έχει κάνει για Μελίτη και Μεγαλόπολη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινοπραξία των Seven Energy - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ζητήσει τον επιμερισμό των όποιων ζημιών προκύψουν από τις λιγνιτικές σε έξι έτη.
Παράλληλα, η ίδια η κοινοπραξία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θέτει όρους και αιρέσεις για τις προσφορές της οι οποίες είχαν προσκρούσει στις προδιαγραφές που είχε θέσει η ΔΕΗ όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Η κοινοπραξία των Seven Energy - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν φέρεται διατεθειμένη να αλλάξει τα δικά της δεδομένα και εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς την τελική έκβαση του διαγωνισμού
Η ΔΕΗ θα αξιολογήσει τις προσφορές σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο και μέσα σε δύο ημέρες θα ζητήσει βελτίωσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Κοπελούζου και η κινεζική China Energy απέστειλαν μια επιστολή με την οποία δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να καταθέσουν προσφορά εφόσον παραμένει χωρίς λύση, το βασικό πρόβλημα της τροφοδοσίας της μονάδας της Μελίτης, το οποίο και την καθιστά μη βιώσιμη.
Σύμφωνα πάλι με τις ίδιες με πληροφορίες εφόσον καταστεί βιώσιμη η Μελίτη απαλλασσόμενη από την οκταετή σύμβαση τροφοδοσίας της από το Ορυχείο της Αχλάδας, τότε θα ήταν διατεθειμένοι να καταθέσουν προσφορά και για τη Μεγαλόπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης