Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τα «σκατά» και η «κόλαση» διοικούν την Ευρώπη

tags :
Τα «σκατά» και η «κόλαση» διοικούν την Ευρώπη
Τα «σκατά» και η «κόλαση» διοικούν την Ευρώπη
Θλίψη…
Αυτό είναι το αίσθημα που κυριαρχεί όταν ακούει κανείς την «επιχειρηματολογία» του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις που πέρασε η ήπειρος τα τελευταία χρόνια.
Αυτός που προεδρεύει ενός εκ των συμβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο χαράσσονται μάλιστα όλες οι κατευθυντήριες πολιτικές της, έχει ως επιχειρηματολογία του τα «σκατά» και την «κόλαση»!!
Αυτό άλλωστε φάνηκε και στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του BBC, το οποίο ανέδειξε την πίεση που δέχτηκε από τους Ευρωπαίους ομολόγους ο Αλέξης Τσίπρας, στη μνημειώδη διαπραγμάτευση  για το τρίτο μνημόνιο.  
Στο ντοκιμαντέρ μεταφέρονται από τους ίδιους μάλιστα τους πρωταγωνιστές οι διάλογοι μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα και οι αρνητικές αντιδράσεις και προειδοποιήσεις τους.
«Του είπα ‘θα βρεθείς με τα δημοψηφίσματά του στα βαθιά σκατά’», λέει χαρακτηριστικά ο Donald Tusk.
Ο ίδιος ο κύριος, ο Tusk, έκρινε χρήσιμο να μιλήσει πάλι στο θυμικό εκλεγμένων εκπροσώπων, αυτή τη φορά των Βρετανών.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Leo Varadkar, μετά από συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ο Tusk επανέλαβε τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα πρέπει να παραμείνει στη συμφωνία.
«Αναρωτιόμουν πώς μοιάζει αυτή η ειδική θέση στην κόλαση, για όσους προωθούσαν το Brexit, χωρίς να έχουν ούτε ένα προσχέδιο για το πώς θα μπορούσαν να το φέρουν αυτό σε πέρας με ασφάλεια», δήλωσε ο Tusk.
Κι εμείς αναρωτιόμαστε εάν η επιχειρηματολογία του Tusk, ο οποίος μάλιστα συντονίζει και τους Ευρωπαίους ηγέτες περιορίζεται σε αυτές τις εκφράσεις ή διανθίζεται και με άλλες μεταφορές!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης