Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής άνοδος 28% στη μετοχή της παραπαίουσας Snap

tags :
Πρωτοφανής άνοδος 28% στη μετοχή της παραπαίουσας Snap
«Ράλι» 28% στη μετοχή της Snap
«Ράλι» 28% καταγράφει -στις 18:20- στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης η μετοχή της ταλανιζόμενης Snap, στον απόηχο των χθεσινών (5/2) οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο 2018.
Ειδικότερα, η Snap παρουσίασε χαμηλότερες καθαρές ζημίες, στα 191,7 εκατ. δολάρια ή 14 σεντς ανά μετοχή, έναντι 350 εκατ. ή 28 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Σε όρους EBITDA, οι ζημίες ανήλθαν σε 4 σεντς ανά δολάρια.
Μέχρι στιγμής, η δημιουργός του δημοφιλούς Snapchat δεν έχει καταγράψει κέρδη.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο εκτοξεύθηκαν 389,8 εκατ. δολάρια, έναντι 285,7 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Για το πρώτο τρίμηνο 2019, η αμερικανική εταιρεία αναμένει έσοδα μεταξύ 285 εκατ.-310 εκατ. δολαρίων.
Σε ό,τι αφορά τη μετοχή, ωστόσο, διαπραγματεύεται ακόμη πολύ κάτω από την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) του Απριλίου 2017, όταν είχε προσφερθεί στα 17 δολάρια!
Πρόσφατα, η Morgan Stanley «έκοψε» στα μόλις 5 δολάρια την τιμή-στόχο 12μήνου για τη μετοχή της Snap, έναντι προηγούμενων εκτίμησης για 7 δολάρια, καθώς «βλέπει» μεταξύ άλλων μείωση του αριθμού χρηστών και εσόδων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταλανιζόμενη Snap βρέθηκε στο στόχαστρο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται, με αφορμή την πληροφόρηση των επενδυτών για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) του Απριλίου 2017.
Η Snap διανύει την κρισιμότερη περίοδο της σύντομης ιστορίας της, με τους αξιωματούχους να εγκαταλείπουν τον έναν μετά τον άλλο την εταιρεία.
Πιο πρόσφατη απώλεια αυτή του επικεφαλής στρατηγικής Imran Khan (προσελήφθη Ιανουάριο του 2018), ο οποίος γνωστοποίησε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 την επικείμενη αποχώρησή του από την αμερικανική εταιρεία.
Μόνο εντός του 2018, έχουν φύγει από τη Snap οι Drew Vollero (οικονομικός διευθυντής), Tom Conrad (αντιπρόεδρος) και Stuart Bowers (επικεφαλής μηχανικός).
Επίσης, από το 2015, η εταιρεία δε διαθέτει CFO (chief operating officer).

Η μετοχή, στις 18:20:

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης